Fatih ŞAŞMAZ – TİRE İHA

Edinilen bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir spor salonu işleten Zeynep Aydın (33) ve Gizem Ay (26) yaklaşık bir yıldır işyerlerinin önünde bulunan sokak hayvanlarına mama veriyordu. Bu durumdan rahatsız olan Makbule T.  zaman zaman Zeynep ve Gizem’i hayvanları beslememeleri ve buraya alıştırmamaları konusunda onları sözlü olarak uyarıyor bazen de bu konu yüzünden tartışıyorlardı.

Zeynep ve Gizem Geçtiğimiz hafta yine sokak hayvanlarını besledikleri sırada iddiaya göre Komşuları Makbule T. İle yeniden sözlü tartışma yaşadılar. Tartışmanın büyümesi üzerine Makbule T’nin kızı Hatice T. İse aşağıya inerek Türkiye Vücut Geliştirme şampiyonu Antrenör Zeynep Aydın ve Gizem Ay’a saldırarak onları darp etti. Kavga esnasında neye uğradıklarını şaşıran Zeynep ve Gizem ikilisi ise sporcu oldukları yüzünden karşı tarafa herhangi bir saldırıda bulunmadıklarını iddia ettiler. Olayın ardından şikayetçi olan ikili, darp edildikleri iddiası ile karşı taraftan davacı oldu.

“SOKAK HAYVANLARINI BESLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Zeynep ve Gizem ikilisi “Sokak hayvanlarına baktığımız için darp edildik. Hayatta aklımıza gelebilecek en son şeydi bu. Zaten şahıs tarafından bir yıldır tehdit alıyorduk. Tabiî ki biz bu tehditleri umursamadık. Geçtiğimiz hafta maalesef bu yüzden bir yıldır süren tartışma kavgaya dönüştü. Makbule Hanımın kızı bize saldırıp bizi darp etti. Biz sporcu olduğumuz için kavga etmedik ve kendisine karşılık vermedik. Durumdan şikayetçi olduk. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sokak hayvanları toplumun bir parçasıdır. Bu sokaklarda biz nasıl geziyorsak onlarında bu sokaklarda dolaşma hakkı var. Onların ağzı dili var ama onlar konuşamıyor. Onlara bir kap yemeği ve bir kap suyu çok görmeyelim. Biz şartlar ne olursa olsun hayvanları beslemeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi