Kaçak tütün ve tütün ürünleri ile mücadelesini sürdüren Tire Emniyeti’n bağlı asayiş ekipleri tarafından önceki gün yapılan bir operasyonda özel bir kargo şirketi tarafından iki farklı ilden aynı kişi adına gönderilen toplam 3 koli kaçak sigara şahıs gönderilenleri alamadan ve piyasaya süremeden ele geçirildi.

Son yıllarda artan kaçakçılıkla etkin mücadele yöntemleri, kaçakçılara darbe üstüne darbe vurulmasını sağladı. Emniyet ve Jandarma güçlerinin yurdun dört bir yanında yaptığı bu operasyonlar zaman zaman ilçemizde de gerçekleşmekte.

Bu operasyonlara son örnek, geçtiğimiz gün Tire Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro ekiplerince gerçekleştirildi. H.Y. adlı bir şahsa, özel bir kargo şirketi aracılığı ile Şırnak’ın Cizre ilçesinden ve Mardin’in Nusaybin ilçesinden kaçak sigara gönderildiği istihbaratını alan ve hemen harekete geçen polisler, H.Y. isimli şahıs, Cizre’den gelen 2 koli ve Nusaybin’den gelen 1 koli kaçak sigarayı alamadan ve onları piyasaya süremeden ele geçirdi.

2 BİN 310 PAKET FARKLI MARKALARDA KAÇAK VE BANDROLSÜZ SİGARA
Gelen kolileri inceleyen polis birimleri; içinde farklı markalardan 2 bin 310 paket kaçak ve bandrolsüz sigara olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmalarda, kolileri yollayan isimlerin tespit edildiği; Şırnak’ın Cizre ilçesinden yollayan kişinin R.A. isminde, Mardin’in Nusaybin ilçesinden yollayanın ise T.S. isminde şahıslar oldukları öğrenildi. 

Kaçak sigaraları yollayanları ve alması gerekeni tespit eden polis diğer illerdeki polis merkezleri ile iletişime geçerek; tüm bu şahısların yakalanması için düğmeye basılmasını sağladı. 

Editör: Haber Merkezi