Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü’nde yaşayan Hakan ve Derya Çelik’in 3 çocuğundan en küçüğü olan 1,5 yaşındaki Rüya Çelik, dün sabah anneannesi Fatma Yenigün ile birlikte kayıplara karışmıştı.

Olayın ardından harekete geçen Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile ile birlikte İzmir’den gelen AFAD ve Komando timleri Derebaşı Köyü kırsalında arama faaliyeti başlattılar. Gece boyunca süren aramalar bugün sabah saatlerinde sonuç verdi ve anneanne ile Rüya, köye 3 kilomtre uzaklıkta arazide bulundular.

Türkiye’nin HaberTire’den öğrendiği minik Rüya’nın kaybolduğu haberi üzerine, jandarma tarafından sağ olarak bulunmaları, ülke çapında büyük sevinç yarattı.

Rüyanın bulunduğu haberini alan televizyon ve ajanslar Derebaşı Köyü’ne akın ederken, Rüya’nın anne ve babası HaberTire’ye konuştular.

Baba Hakan Çelik, çalışmaya katılan herkese teşekkür ederek, tüm kayıp çocukların bulunmasını diledi.

Anne Derya Çelik ise evladı kayıp olan tüm annelere sabır diledi.

Jandarma aracında köye getirilen minik Rüya ile ailenin buluşması ise duygusal anlara sahne oldu. Televizyonlar bu anları canlı olarak geçtiler. Anne ve Rüya, 112 ambulansıyla Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Rüya’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi