Aydın'da doğmamış yeğenini ve kayınpederini öldüren, kayınbiraderi ile eşini kurşunlayıp sakat bırakan ölüm makinesi Hüseyin Türkmen (41) bir astsubayı da şehit etmesinin ardından kayıplara karışmıştı. Seri katilin bulunması için yapılan aramalara Tire Jandarma Komutanlığı da katıldı. Tire Jandarması özellikle Tire’nin dağlık kesimlerinde bulunan köylerde katilin fotoğraflarının bulunduğu afişleri köy kahvelerine asıyor. 
Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak köyünde 4 yıl önce eşinin boşanma kararı almasına kızıp kayınpederini öldüren, eşini ve kayınbiraderini ise bacaklarından vurup sakat bırakan Hüseyin Türkmen, gizlendiği yaylada kendisini yakalamaya çalışan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ı şehit etmişti. Yine kaçmayı başaran ölüm makinesi Türkmen’in yıllar önce de hamile olan ablasına tekme atıp 5 aylık çocuğunu öldürdüğü, cezaevine girip şartlı tahliye ile serbest kaldığı ortaya çıkmıştı. Özel komando birliklerinin dağları didik didik etmesine rağmen aylarca izine rastlayamadığı Türkmen’in yakalanması için jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 

  'ARANIYOR' AFİŞİ
Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, Hüseyin Türkmen’in fotoğrafının bulunduğu 'aranıyor' afişlerini köy kahvelerine astı. Türkmen’in görülmesi halinde ihbar edilmesi için vatandaşlardan yardım isteyen ekipler, Türkmen’in sürekli kılık değiştirdiği için tanınmama ihtimaline karşı köylülerin tanımadıkları kişiler konusunda da ihbarda bulunmalarını istiyor. Aydın-İzmir arasındaki 1500 rakımlı dağlarda saklandığı ve bazı kişilerden gıda yardımı aldığı ileri sürülen Türkmen’in izini süren özel ekibin ölüm makinesinin saklanabileceği yerlerin çemberini çok daralttığı ve yakalanmasının an meselesi olduğu ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi