Ercan ÇELİK

Türkiye’nin pek çok yerinden Tire’ye Salı pazarı için insanlar akın ederken, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü de Salı günü ilçe çapında olağanüstü denilebilecek seviyede güvenlik önlemi alıyor. Tüm bu önlemlere rağmen gözü dönmüş hırsızlar Salı pazarını fırsat bilerek suç işlemekten geri kalmıyor.

CÜZDANDAN 200 TL ÇALINDI

Olay, geçtiğimiz Salı günü Tire’nin meşhur Salı pazarı içerisinde meydana geldi. Türkocağı Caddesi üzerinde alışveriş yapan bir kadın, iddiaya göre  bir tezgahtan alışveriş yaparken, çantasındaki cüzdanını çıkararak para aldı ve cüzdanı çantasına geri koydu. Bir süre sonra kadın, çantasının üzerine koyduğu cüzdanını alışveriş yaptığı tezgahın üstünde açık vaziyette buldu. Hemen cüzdanın içine baktı ve 200 lirasının yerinde olmadığını gördü.

POLİS, PAZARI DİDİK DİDİK ETTİ

Yaşananlar üzerine mağdur kadın, durumu polise bildirdi. Kadının yardımına, Pazar içerisinde devriye gezen polisler yetişti. Vatandaş alışveriş yaptığı sırada yanında bulunan şüpheli 2 kadının eşgallerini polise verdi. Eşgaller üzerine yoğunlaşan Pazar içerisindeki ekipler, deyim yerindeyse Salı pazarını didik didik ettiler. Bu esnada aynı 2 kadın şüphelinin Salı pazarında bir başka kadının cüzdanını aldığı fakat para alamadan geri bıraktıkları öğrenildi.

BUCA’DAN GELMİŞLER

Her iki olaydaki eşgalleri değerlendiren polisler, eşgallere uygun olan C.L. (51) ve H.L. (26) isimli 2 kadını çok geçmeden Pazar içerisinde, çaldıkları 200 lira para ile birlikte yakaladılar. Yakalanan şüphelilerin İzmir Buca’dan Tire’ye geldikleri ve birinin 12 birinin 8 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gerekli işlemlerin yapılması için Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Editör: Haber Merkezi