Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü’nde yaşayan Çelik ailesinin küçük kızları 1,5 yaşındaki Rüya Çelik, bugün sabah saatlerinde iddiaya göre anneannesi Fatma Yenigün tarafından kaçırıldı. Acılı ailenin ifadesine göre anneanne Fatma Yenigün’ün akli dengesi tam olarak yerinde değil.

EVDE OLMADIKLARINI ANLAYINCA JANDARMAYI ARADI

Anne ve baba sabah erken saatlerde evde kızları 17 yaşındaki Gülçin, 1,5 yaşındaki Rüya ve anneanne Fatma Yenigün’ü bırakarak işe gittiler. Sabah saat 7:00 sıralarında uyanan büyük kız Gülçin, anneannesi ve Rüya bebeğin uyuduğunu görmüş. Daha sonra yeniden uykuya dalan Gülçin, ifadesine göre saat 11:00 sıralarında uyandı ve anneannesi ile Rüya’nın evde olmadığını gördü. Evin bahçesine ve sokağı araştıran 17 yaşındaki Gülçin, bir iz bulamayınca durumu hemen jandarmaya ve ailesine bildirdi.

KÖYE DESTEK EKİPLER SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine harekete geçen Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler derhal köye giderek arama çalışması başlattılar. Gökçen Jandarma ve Bayındır Jandarma’dan da destek ekipleri aramaya katıldılar. Aramalar sürerken, İzmir’den AFAD ekibi, Jandarma köpekleri ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı’ndan yaklaşık 30 kişilik komando timi köye sevk edildi. Arama çalışmaları köy etrafında yoğunlaştırıldı.

DRONE İLE ARANIYOR

Kokuya duyarlı arama köpeğine, minik Rüya’nın yıkanmamış elbiseleri ve ayakkabıları koklatılarak iz bulunmaya çalışılırken, bir yandan da jandarmanın insansız hava aracı (drone) da gökyüzünden alınan görüntülerle köy çevresinde arama faaliyetlerini sürdürüyor.

DAHA ÖNCE DE EVDEN KAÇMIŞ

Bundan yaklaşık 7 ay önce Kars’tan Tire’ye gelen ve Derebaşı Köyü’ne yerleşen Çelik ailesi, 7 aydır burada yaşıyor. Aileyle birlikte yaşayan anneanne Fatma Yenigün’ün ise psikolojik sorunları olduğu ileri sürüldü. İçine kapanık ve pek konuşmayan biri olduğunu belirtilen Yenigün’ün daha önce de evden kaçtığı, yaklaşık 20 sene arazide tek başına yaşadığı iddia edildi.

“RÜYA’YA ANNEANNESİ BAKIYORDU”

Rüya’nın her türlü bakımını anneanne Fatma Yenigün’ün yaptığını, onu sevdiğini belirten aile, psikolojik sorunları olan hatta şizofreniye varacak şekilde bazı sanrılar içerisinde olan anneannenin, bilinçsizce Rüya’ya zarar vermesinden endişe ediyor.

Editör: Haber Merkezi