Ercan ÇELİK

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler son zamanlarda uyuşturucu imalatı yapanlara yönelik yaptıkları başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Bizzat İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge’nin yönettiği operasyonda ele geçirilen hintkenevirleri ise büyüklükleri ile görenleri şaşkına çevirdi.

8 Ağustos 2018 günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bir süredir yaptıkları araştırmada şüpheli İ.M.(38) isimli şahsın Adnan Menderes Mahallesi Kazan Tepe mevkiinde bulunan tarlasında hintkeneviri yetiştirdiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler şüpheli İ.M.’nin ovada bulunan bahçesine yaptıkları operasyonda dikili vaziyette boyları 1 ila 5 metre arasında değişen 47 kök hintkeneviri ele geçirmiş, yine ova evinde yapılan aramada da 220 gram esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız tüfek ile bu tüfeğe ait 4 adet fişeğe de el  konuldu. Yine şahsın ilçe merkezinde yapılan aramada ise 1 adet hassas tartım terazisi ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen hintkenevirlerinin büyüklükleri ise görenleri şaşkına çevirdi.

Şüpheli İ.M. ise hintkeneviri ekili tarlada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı ve ele geçirilen suç unsurları ile birlikte emniyete intikal ettirildi. Şüpheli şahıs hakkında 2313 SKM uyuşturucu madde murakabesi hakkında kanuna muhalefet suçundan tahkikata başlandı.

Editör: Haber Merkezi