Teknoloji harikası kameralar sayesinde Tire’de bir motosiklet hırsızlığı vakası aydınlatıldı.

Tire’den sıkça karşılaşılan hırsızlık türlerinin başında motosiklet hırsızlığı gelir. Özellikle ilçe dışından gelip gece saatlerinde vatandaşların motosikletlerini çalarak kayıplara karışan hırsızlara dur diyecek, polis memurlarına yardımcı olacak ‘plaka tanıma sistemi’ne sahip olan mobese kameralarla hırsızlık vakaları çok daha kolay ve hızlı çözülecek.


4 AY ÖNCE ÇALINMIŞ
Yakın zaman önce hizmete giren Tire Emniyeti mobese sistemi ile önceki gün çalıntı bir motosikletin izi bulundu. Yaklaşık 4 ay kadar önce çalınan motosikletin kameralara yansıması sonrası harekete geçen polis birimleri, aracı sahibine teslim ettiler.
Edinilen bilgilere göre; 11 Kasım 2015 tarihinde, yani yaklaşık 4 ay kadar önce, markete alışveriş yapmak için giren A.P.(37) isimli vatandaş, çıkışta market önüne park ettiği “45 SA 1622” plakalı motosikletini yerinde göremedi. Bunun üzerine derhal polisi arayan ve durumu belirten mağdur vatandaş, o günden bu yana aracının bulunması için beklemekteydi.

GÖKÇEN EFE MEYDANINDAN KAMERALARA YAKALANDI
Olayla ilgili çalışmalarına aralıksız sürdüren Tire Emniyeti Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, motosiklet hırsızını Gökçen Efe Meydanı’nda mobese kamerasına yansıyan görüntüsü sonrası tespit etti. Plaka tanıma sistemi sayesinde fark edilen motosikleti almak üzere hemen harekete geçen polis ekibi hırsızlık zanlısı A.A.’yı (36) çalıntı motosikletin üzerindeyken Tire çarşısında yakaladı. Zanlı A.A. gözaltına alındı ve Emniyette yapılan sorgusunun ardından Adliye’ye sevk edildi. Çalınan motosiklet ise sahibine teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi