Tire’nin Peşrefli köyünde 3 Temmuz’da özel bir firmaya ait konserve fabrikasında meydana gelen kazan patlamasında vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Sabire Konur adlı yaşlı kadın İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


Tire’nin Peşrefli köyünde, 3 Temmuz tarihinde özel bir firmaya ait konserve fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan Sabire Konur adlı işçi, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede kazadan 9 gün sonra hayatını kaybetti. İddiaya göre, evli ve yetişkin 2 çocuk sahibi yaşlı kadın, emekli olduktan sonra minibüs şoförlüğü yapan eşine destek olmak amacıyla bir süre önce konserve fabrikasında çalışmaya başladı. Kazanın meydana geldiği gün fabrikada arkadaşları ile birlikte mesaide bulunan Konur, “otoklaft” diye adlandırılan pişirme kazanının bir anda patlamasıyla birlikte neye uğradığını şaşırdı. Vücutlarında oluşan yanıklarla yaralanan 2’si erkek toplam 10 işçi ambulanslarla Tire Devlet Hastanesi’ne taşınarak, tedavi altına alındı.

YAŞAMA TUTUNAMADI
Diğer işçilerin hafif yaralarla atlattığı kazada, Sabire Konur adlı kadının vücudunun yarısında 2.’inci derece yanıklar meydana geldiği belirlendi. Konur, yapılan ilk müdahaleden ardından zaman kaybedilmeden ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi. Bir süredir hastanenin “Yanık Ünitesi’nde” tedavi gören Konur’un, sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gitmeye başladı. Geçirdiği kazadan 9 gün sonra verdiği yaşam savaşını kaybeden yaşlı kadının cenazesi ailesi tarafından hastaneden alınarak, Tire’nin Gökçen mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi