Olay bugün saat 20:30 sıralarında Tire – Bayındır karayolunda Çatal kavşağında meydana geldi.  

İddiaya göre kaza şu şekilde meydana geldi. Bayındır yönünden Ödemiş yönüne seyir halinde olan 35 KS 630 plakalı panelvan araçta Kenan Gencer, Ferhat Gencer ve Hakan Çarpan bulunuyordu. Panelvan araç Çatal Kavşağına geldiği esnada, Tire yönünden kavşağa çıkan Özkan Tosun (32) yönetimindeki 25 SF 062 plakalı otomobile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle her 2 araç da hurdaya dönerken, panelvan araçta bulunan Kenan Gencer ve Ferhat Gencer olay yerinde feci şekilde can verdiler. Aynı araçtaki Hakan Çarpan ise yaralandı. Otomobilde bulunan Özkan Tosun (32), Fatma Tosun (31), Köksal Tosun (58), Nezaket Tosun (32) ve Zehra Tosun (19) yaralandılar.

Yaralılar olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra 112 ambulanslarıyla Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldılar.

AYNI GÜN DOĞUP, AYNI GÜN ÖLDÜLER

Panelvan araçta bulunan ve hayatını kaybeden Ferhat Gencer ve Kenan Gencer’in ikiz kardeş oldukları öğrenildi. Kardeşlerin olay yerine gelen yakınları acı manzarayı görünce sinir krizi geçirdiler.

KİRAZ’A GİDİYORLARDI

Otomobilde bulunan 5 kişilik Tosun ailesinin ise akraba ziyareti için Tire’den Kiraz’a gitmekte oldukları öğrenildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Tosun ailesinden de 2 kişinin durumlarının ciddi olduğu öğrenildi.

ÖLÜM KAVŞAĞI

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Tire – Ödemiş ve Bayındır yollarını birbirine bağlayan kavşakta neredeyse haftada 2 kaza meydana geliyor. Çevre sakinlerinin ve yolu sık sık kullanan vatandaşların yoğun tepkisine sebep olan kavşakta herhangi bir aydınlatma olmaması özellikle gece saatlerinde kavşağı daha da tehlikeli hale getiriyor. Özellikle Tire yönünden gelen araçlar, keskin bir virajdan sonra doğrudan kavşağa girdiği için, sıklıkla kazalar bu sebepten meydana geliyor.

Bu kazalardan sonra karayollarının kavşakla ilgili önlem alıp almayacağı ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi