Motosiklet kullanımının yoğun olduğu bölgemizde, özellikle yaz aylarında trafiğe çıkan motosiklet sayısındaki artış, emniyet mensuplarının bu konuda daha duyarlı olmasını gerektirmekte. Trafiğe çıkan yüzlerce motosikletin birçoğunun sürücüsünde kask bulunmayışı, kurallara uygun olmayan tehlikeli sürüş yapmaları, motosikletlerin karıştığı trafik kazası sayısında da artışa sebep olmakta.


KASK KULLANIMI KENDİ GÜVENLİĞİNİZ İÇİNDİR !
Özellikle kasksız motosiklete binmenin, çok tehlikeli bir davranış olduğunu söyleyen trafik polisleri, bu konunun şakaya gelmeyeceğini her ortamda dile getirmekte. Bu ciddi durumu gören ve bilen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü,  mobese kameralarıyla ve trafik ekiplerince ‘kask denetleme’ uygulaması başlattı.


EMNİYET MENSUPLARI VATANDAŞLARI UYARDI
 İzmir ilinde bir seferberlik ilan ettiklerini alkollü araç süren, trafiği tehlikeye düşüren, abartı egzoz yapan,kasksız motosiklet kullananların olmayacağı bir trafik istediklerini dile getirdiler. Tire'de de Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekipleri tarafından başlatılan uygulamanın her gün şehrin farklı noktalarında sürdürüleceğini, kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Herkesi kendi güvenliği için kask kullanmaya, tehlikeli araç kullanımından uzak durmaya ve evraklarını yanında bulundurmaya davet etti.
 

Editör: Haber Merkezi