Geçtiğimiz gün Tire’de çalınan bir motosiklet, polisin sıkı takibi sonucu çalan şahıslarla birlikte ele geçirildi. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sahiplerini tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

Ergün ÇELİK

 

Geçtiğimiz gün Tireli M.Y.’ye ait 09 UD 589 plakalı motosikleti çalan hırsızlar, motosikletle birlikte ortalıktan kayboldular. Olayı haber alan emniyet güçleri ivedi olarak şehrin giriş çıkışlarını kapatarak, motosikletin şehir dışına çıkarılmasını engellediler. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tire içinde yaptıkları araştırmalar sonucunda, motosikleti ve çalan şahısları Ayasofya Caddesi’nde Fen Lisesi istikametine gitmekte olduklarını tespit ettiler. Derhal şahısların peşine düşen ekipler, motosikletile birilkte, üzerinde bulanan T.E. ve E.K. isimli şahısları ele geçirdiler.

 

BU İLK DEĞİL

Emniyetin yaptığı kapsamlı çalışma sonucu ele geçirilen zanlıların yapılan sorgularında bu motosikletin ilk olmadığı, daha önce de Tire’ye gelerek motosiklet çaldıkları öğrenildi. 2 Temmuz 2014 tarihinde Hürriyet Mahallesi Maltepe Caddesi’nden M.A’ya ait 35 YET 39 plakalı motosiklet, yine aynı tarihte Ayhan Gülcüoğlu Caddesi’nden Z.O.’ya ait 35 DA 5614 plakalı motosiklet ve 28 Mayıs 2014 tarihinden Hürriyet Mahallesi Pamuk Sokak’tan A.B’ye ait 35 YHS 45 plakalı motosikletin çalınması vakalarına karıştıkları tespit edildi.

 

MOTOSİKLETLER SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Daha önce çalınan motosikletlerden M.Y.’ye ait 09 UD 589 plakalı motosiklet, M.A.’ya ait 35 YET 39 plakalı motosiklet ve Z.O.’ya ait 35 DA 5614 plakalı motosiklet emniyetin çalışması sonucu sahiplerine teslim edilirken, 35 YHS 45 plakalı motosiklet bulunamadı.

 

MOTORLARI ÇALIP, ŞEHİR DIŞINA GÖTÜRÜYORLAR

Bir süredir motosiklet hırsızlıkları üzerine çalışan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tire’de yaşanan son motosiklet hırsızlığı vakalarının, Tire’ye yakın çevre ilçelerden gelen şahısların eylemi olduğunu tespit etti. Bu şahıslar Tire’den çaldıkları motosikletlerle, Tire’yi terk ediyorlar ve gittikleri yerde motor ve şasi numalarını silerek plakalarını söküp satıyorlar. Bu sebeple Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, kentin giriş ve çıkışlarında yaptıkları kontrollerle denetimi arttırdı. Buradaki amaç ise suçu, işlenmeden önüne geçmek.

 

EMNİYET UYARDI

 

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada motosiklet hırsızlıklarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanarak, motosiklet sahiplerinin alacağı basit ve etkin tedbirlerle hırsızlık olayının önüne geçilebileceği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün uyarısında, motosiklet sahiplerinin alması gereken tedbirlerin bazıları şu şekilde;

Kısa süreli ayrılmalarda kontak kapatılmalı ve anahtar motosikletin üzerine bırakılmamalı. Motosiklet mutlaka kilitlenmeli ve gözden uzak yerlere bırakılmamalı. Tescil Belgesinin (ruhsat) motosiklet içerisinde bırakılmamasına dikkat edilmeli.

Motosiklet alınırken satıcıdan mutlaka yedek anahtarları istenmeli veya kilit değiştirilmeli.

Motosiklete gizli kontak, elektronik alarm sistemi takılmalı.

Motosikletleri uzun süreli (özellikle gece) park edilecekse güvenliği tam olarak alınmış kilitli ve aydınlık yerler tercih edilmelidir. 

Editör: Haber Merkezi