Mondi Tire Kutsan Fabrikasında, akşam saatlerine doğru çıkan yangına çok sayıda itfaiye aracı ve personeli müdahale ediyor. Halen devam eden ve uzun süre devam etmesi beklenen yangında ilk tahminlere göre 10 bin ton hurda kağıt yandı.

Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
VALİ TOPRAK FABRİKAYI ZİYARET ETTİ  (Tıkla Oku)

Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen kağıt, karton ve mukavva fabrikası Mondi Tire Kutsan Fabrikası’nda akşam saat 18:30 sıralarında yangın çıktı. Fabrikanın açık hava hurda kağıt depolarında çıkan yangının neden çıktığı ilk belirlemelere göre öğrenilemedi. 





10 İTFAİYE ARACI YAKLAŞIK 75 KİŞİ YANGINA MÜDAHALE EDİYOR
Toplamda yaklaşık 20 bin ton sıkıştırılmış hurda kağıdın bulunduğu büyük depo alanında alevler tarafından sarılan ve adeta alev topu gibi cayır cayır yanan hurda kağıtları söndürmek için Fabrikanın 15 kişiden oluşan ilk yardım ve yangın söndürme ekibinin yanı sıra İzmir’den gelen İzmir BŞB İtfaiye Başkanlığına ait 10 araç ve yaklaşık 50-60 civarında itfaiye personeli yoğun bir şekilde söndürme çalışmasında bulundu.




DEPODAKİ 20 BİN TON KAĞIDIN 10 BİN TONU YANDI
Depoda bulunan 20 bin ton kağıdın, yaklaşık 10 bin tonunu tutuşturan alevlerin, söndürülmesinin imkansıza yakın bir durum olduğu belirtildi. Yangına müdahale eden personelin daha çok alevlerin depodaki diğer kağıtlara ve depo dışındaki diğer bölmeler ve arazideki ağaçlara sıçraması engellenmeye çalışıldı. Alev alan yerlerin kontrol altında tutulması için çaba sarf edildi. Edinilen bilgilere göre yangının gece geç saatlere, hatta sabah saatlerine kadar sürebileceği öğrenildi.














HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi