Dün saat 16,00’ta Ödemiş Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya çok sayıda Bayındırlı seveni de katıldı. 
Mahkeme süresince savunmasını yapan Kertiş, işlemiş olduğu cinayetlerden dolayı çok üzgün olduğunu ve pişmanlığını dile getirdi. Ölenlerin avukatları da sanığın cezalandırılması talebinde bulundu. 
Uzun süren mahkeme sonunda Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden mahkemedeki 7. celsesi görülen duruşmada, Mahkeme Reisi izleyenleri dışarı çıkararak karar vermek üzere kendi aralarında görüş alışverişinde bulundular. Daha sonra izleyiciler tekrar duruşma salonuna alındı. Kararı tutuklu bulunan Kertiş’in ve mahkeme salonun dışarı çıkartılarak tekrar içeri alınan bayındırlı vatandaşların önünde sanık yüzüne okundu. 

Kararda ölen her bir kişi için 25+25 yıl hapis cezası verilmesi karara bağlandı. 
Mehmet Kertiş’in Avukatı Gülhan Tabak duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tabak; “Öldürülen her kişiye karşı her bir maktul açısından ayrı ayrı müebbet hapis cezası verildi. 
Sanığın iyi halinden dolayı ve etkin pişmanlık duyması ve sabıkasının olmaması nedeniyle cezası her bir ölen için 25 yıla indirildi. Toplamda 50 yıl hapis cezası verildi. Bu karara itiraz hakkımız mevcuttur. Kararın değişeceğine ve 12,5’ar yıla düşeceğini tahmin ediyoruz. Sanığın ceza evinde yattığı sürede gözönünde bulundurularak bu cezadan düşecek.” dedi.

Okunan karar sonrası Kertiş hemşerilerine dönerek helallik istedi.

Editör: Haber Merkezi