Mahmutlar Köyü’nde önceki gün, bir köylü vatandaşın arazisinde anız yakması ve sonrasında ateşi kontrol edememesi sonucu çıkan yangın, yaklaşık 55-60 dönüm kadar arazinin yanmasına sebep oldu.


Emine TOKTAŞ / Büyük Tire Gazetesi

Tehlikeli yangın döneminin sonuna yaklaştığımız şu günlerde, önceki gün Tire’nin Mahmutlar Köyü kırsalında meydana gelen yangın vakasında yaklaşık 55-60 dönüm kadar arazi yandı. Yangında tahminen 40-45 kadar zeytin ağacı da kısmen zarar gördü.


Önceki gün öğleden sonra saat 16:30 sıralarında meydana gelen yangına köylü bir vatandaşın dikkatsizliğinin sebep olduğu öğrenildi. Kim olduğu tespit edilemeyen bir köylü vatandaşın anız yakımı sırasında ateşin kontrolünü kaybetmesi sonrasında alevlerin çevredeki kuru otlara sarması ve rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılması sonucu çıktığı kuvvetle muhtemel tahmin edilmekte.


Tire Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saat içerisinde büyük oranda kontrol altına alında ve sonrasında söndürüldü. Mahmutlar Köyü sınırlarında meydana gelen yangın vakasının oluştuğu bölgede Ödemiş merkezli bir zeytinyağı firmasını yaklaşık 15 bin ağaçtan oluşan zeytinliğinin bulunduğunu ifade eden yetkililer, yangının zeytinliğe sirayet etmemesi için itfaiye ekiplerinin büyük bir çaba ortaya koyduğunu ve sonunda bunun başardıklarını sadece yaklaşık 40-45 tane zeytin ağacının yangında kısmen zarar gördüğünü belirtti. 
Editör: Haber Merkezi