Yaklaşık 6 ay önce Tire’nin Toki Mahallesi’nde işlenen Süleyman Kibritçioğlu cinayeti ile ilgili aynı yerde şok bir gelişme yaşandı.
Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz Ağustos ayında Tire’ye bağlı Toki Mahallesi’nin kırsal kesiminde hayvancılık ile uğraşan 58 yaşındaki Süleyman Kibritçioğlu isimli bir vatandaş evinin önünde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından cinayette kullanılan tüfek de kayıplara karışmıştı. Jandarma ekipleri aynı zamanda Süleyman Kibritçioğlu’nun kendisine ait olan av tüfeğinin de kayıp olduğunu tespit etmişti. Yaşanan bu esrarengiz cinayetten 6 ay sonra olay yerine 5 yüz metre uzaklıkta “Çifte Kırma” diye tabir edilen bir av tüfeği bulundu. 


SAZLIKLARI ATEŞE VERİNCE TÜFEK ORTAYA ÇIKTI
Olay yerine yakın bir yerde evi bulunan bir şahıs tarlasının etrafındaki çalılıkları temizlemek için ateş yaktı. Tarla kenarında bulunan sazlıkları da yakan tarla sahibi sazlıkların tamamen yanmasıyla birlikte yerde atıl vaziyette duran av tüfeğini farketti. Tarla sahibi daha sonra hiçbir müdahale yapmadan jandarma ekiplerine haber verdi.


JANDARMA ÇOK YÖNLÜ İNCELEME BAŞLATTI
Aldığı ihbarı değerlendiren Tire Jandarması vakit kaybetmeden olay yerine intikal etti. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra tüfeği bulunduğu yerden çıkardı. Jandarma ekipleri tüfeğin 6 ay önce işlenen Süleyman Kibritçioğlu cinayetinde kullanılan tüfekle aynı özelliklere sahip olduğunu belirledi. Sazlıkların yanmasıyla birlikte tüfeğin ahşap olan bir kısmının da yandığı tespit edilirken tüfek gerekli incelemelerin ardından kriminale gönderildi.


CİNAYETİN SIR PERDESİ ARALANIYOR MU?
Kibritçioğlu cinayetinin yakınlarında yaşanan bu gelişme çevre sakinlerini heyecanlandırırken akıllara “cinayetin sır perdesi aralanıyor mu?” Sorusunu  getirdi. Jandarma’nın yaptığı inceleme sonucu cinayette kullanılan tüfek ile, bulunan tüfeğin aynı özelliklere sahip olması, zanlı yada zanlılara bir adım daha yaklaşıldığını gösterdi. 


ZANLILARIN YAKALANMASI AN MESELESİ
Olayın yaşandığı günden bu yana soruşturmalarını çok yönlü sürdüren Tire Jandarması yaşanan son gelişmeyle birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Çevrede bulunan tüfek ile cinayette kullanılan tüfeğin aynı olması durumunda esrarengiz cinayet ile ilgili önemli bir ipucu yakalanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi