Kiraladıkları bir araçla Manisa’dan Tire’ye gelen ve bir esnafın dükkanına girerek içerideki çelik kasayı ve tezgahtaki bir miktar parayı alıp kaçan hırsızları takibe başlayan Tire polisi, filmleri aratmayan bir kovalamacanın ardından hırsızları Tire’den kaçamadan kıstırdı.

İlçe dışından gelip Tire’de dolandırıcılık, hırsızlık vakalarına kalkışan suçlular veya suç şebekeleri, huzur kenti Tire’nin huzurunu kaçırmaya çalışmakta. Genelde kiralık araçla ilçeye gelen şahıslar, planladıkları suçu gerçekleştirdikten sonra hızla kenti terk etmeye çalışmakta.
İlçemize yapılan bu olumsuz ziyaretlerin son örneği önceki gün sabaha karşı gerçekleşti. Manisa’dan kiraladıkları “45 V 2874” plakalı otomobille Tire’ye gelen şahıslar, ilçe merkezinde bir esnafa ait dükkanı soyup kaçmak istediler. 

GÜNÜN EN ÖLÜ SAATİNDE TİRE’YE GELDİLER
4 Ocak Pazar günü sabaha karşı saat 03:45 sıralarında Yeni Mahalle Aydınoğlu Caddesi üzerinde bulunan dükkanları kontrol eden, kepenklerine inceleyen şahıslar, H.B. isimli vatandaşa ait gıda ürünleri satana dükkanın kepenklerin açıp içeri girmeyi başardı. Dükkanın içindeki çelik kasayı alan ve tezgah çekmecesinde bulunan yaklaşık 100 TL kadar bozuk parayı alan şahıslar bunları araçlarına götürürken bölgede devriye gezen polis ekibi tarafından fark edildi. 

Şahısların durumundan şüphelenip takviye ekip isteyen polis ekibi, şüpheli şahıslara yaklaşıp ‘dur’ ikazında bulundu. Yapılan ikaza rağmen durmayıp araçlarına atlayan ve bölgeden hızla uzaklaşan araç polis ekibi tarafından takibe alındı. 

ŞEHİR İÇİNDE 15 DAKİKA ARABALI KOVALAMACA
Yaklaşık 15 dakika kadar süren takibe daha sonra diğer polis ekipleri de katıldı. Kentin birçok cadde ve sokağında yaşanan ve Amerikan filmlerini aratmayan kovalamaca Gökçen yolu kavşağında, polis ekiplerinin şüpheli aracı kıstırması ile son buldu.

HIRSIZLARIN ÜÇÜ YAKALANDI, İKİSİ KAÇTI
Kaçamayacağını anlayan araç içindekiler durdu. Bu arada araçtan iki kişi çıktı ve yaya olarak kaçtı. Araçta bulunan ve isimleri Y.İ. (23), Y.E. (23) ve B.Ç. (24) olan şahıslar göz altına alınarak Tire Merkez Polis Karakolu’na getirildi. İsimlerinin M.K (25) ve F.E. (25) olduğu öğrenilen yaya olarak kaçan iki şahıs için aramalar başlatıldı. 

KASADA 600 TL PARA VE ÇOK SAYIDA SENET OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Hırsızların çaldıkları çelik kasa ve diğer bozuk paralar, mağdur olan esnafa teslim edildi. Çelik kasanın içinde 600 TL para olduğu ve çok sayıda senet bulunduğu öğrenildi. Araçta yapılan aramalarda, hırsızların soygunda kullanmak üzere yanlarında bulundurdukları; demir makası, levye, eldiven ve büyük boy kasap bıçağı olduğu görüldü. Suç aletlerine el konuldu. Yakalanan hırsızlık zanlısı şahıslar, sorgulandıktan sonra Tire Adliyesi’ne sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi