Tire Cumhuriyet Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan iki katlı bir binanın zemin katında bulunan S.Ç. isimli 60 yaşında bir kadının kaldığı eve önceki gün akşam saatlerinde hırsızlık vakası yaşandı. 

KAPIYI AÇINCA EVİNDEKİ HIRSIZI GÖREN KADIN BAYILDI
Akşam saat 18:00 sıralarında bir motosiklet ile olayın geçtiği adrese gelen; Ş.D. (33) ile T.E. (18), zemin kattaki evin balkon kapısını tornavida ile zorlayarak açtı. T.E. dışarıda bekçilik yaparken Ş.D. kar maskesi, kimsenin olmadığı eve girdi. Evde para ve değerli eşya arayan Ş.D. yerini tespit ettiği 1500 TL nakit para ve sarıp sarmaladığı bir adet LCD televizyonla çıkmak isterken o sırada ev sahibi yaşlı kadın içeri girdi. Evin kapısını açtığında karşısında kar maskeli hırsızı göre yaşlı kadın korkudan olduğu düşüp bayıldı.

MOBESE KAYITLARI İNCELENDİ
Yaşlı kadının bayıldığını gören Ş.D. televizyonu almadan, sadece nakip para ile evden çıkarak kendisini dışarıda bekleyen motosiklete binip arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı. Kendine geldikten sonra durumu polise bildiren yaşlı kadın, ‘Hırsızın kar maskeli olduğu’ bilgisi ile birlikte bildiği şeyleri anlattı. Olay sonrası hemen harekete geçen asayiş şube ekipleri, yakın zaman önce işlerlik kazanan şehir içi mobese güvenlik kamera kayıtlarından yardım aldı. Olayın meydana geldiği saatlerde yakın bölgedeki kameraların kayıtları incelendi. Olayın failleri bu yöntemle tespit edildi ve kısa süre içinde kendileri de yakalanarak gözaltına alındı. 

ZANLILAR SOYGUN SIRASINDA KULLANDIKLARI GİYSİLERİ YAKMIŞ
Edinilen bilgilere göre, şahıslar kaçtıktan sonra, önlem amacıyla o an üstlerinde olan giysileri yakararak imha etmiş ve oldukça dikkatli davranmaya çalışmış. Suçlarını kabul eden şahıslar daha sonra adliyeye çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi