Ergün ÇELİK

19 Mart gecesi Tire’nin Karateke Köyü’nde yaşayan bir şahsa ait 2 adet kuzu ve 1 adet buzağı çalınmış olayın ardından hayvanları çalınan çiftçi olaydan 1 gün sonra Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurarak şikâyetçi olmuştu.

Aynı gece Tire İlçe Jandarma Trafik timleri tarafından icra edilen yol uygulamasında şüphe üzerine durdurulmaya çalışılan bir araç Jandarma ekiplerinin ‘DUR’ ihtarına uymamış ve uygulama noktasından kaçmıştı. Hemen aracın peşine takılan jandarma ekipleri kovalamaca sonucu kaçan aracı kıskıvrak yakaladı. Jandarma kaçan aracın içinde yaptığı aramada daha önce hayvan hırsızlığından cezaevinde yatan şahısların bulunduğunu tespit etti.



HAYVAN PİSLİĞİ ELE VERDİ

Jandarma ekipleri kovalamaca sonucunda yakaladıkları aracı didik didik aradı. Arama esnasında aracın bagajında bulunan hayvan pislikleri hırsızların yakasını ele verdi. Ekipler tarafından yapılan araştırma ve istihbarat çalışmaları sonucunda elde edilen delil ve bilgiler hırsızlık olayını A.K., İ.K., S.A. ve İ.Y isimli şahısların gerçekleştirmiş olabileceğini işaret etti. Jandarmanın araştırmaları derinleştirmesi söz konusu şahısların başka hırsızlık olaylarına da karışmış olabileceğini ortaya çıkardı.



KURŞAK HIRSIZLIĞI DA AYDINLATILDI

Jandarma aynı zamanlarda Kurşak Köyü’nde faal olmayan bir çiftlikten süt sağım makinesi, yemlikler, tamir takımı, elektrikli testere ve televizyon gibi yüklü miktarda kıymetli malzemenin çalındığını öğrendi. Tüm hırsızlık olaylarını birbiriyle ilişkilendiren jandarma, önceki gün İbn-i Melek Mahallesi ve Ayaklıkırı Köyü’nde tespit edilen iki adrese baskın düzenledi.  Evlerde yapılan aramada Kurşak Köyü’nden çalınan malzemeler ile birlikte sonradan Yeniçiftlik Köyü’nden çalındığı tespit edilen 4 adet küçükbaş hayvan ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.



4 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan kamera kayıtlarının incelenmesi ve yapılan çalışmalar sonucunda Karateke Köyü’nde meydana gelen hırsızlık olayın faillerinden de aynı şahıslar olduğu ortaya çıktı. Tek operasyonla 3 ayrı hırsızlık olayının faillerini yakalayan jandarma 4 şahsı gözaltına aldı. Tire Adliyesi’ne sevk edilen 4 şahıs burada çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

 

Editör: Haber Merkezi