Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe genelindeki sorumluluk alanının tamamını kapsayacak şekilde geniş çaplı bir operasyon yaptı.

Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyona İzmir İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere Ödemiş, Bayındır, Torbalı ve Selçuk İlçelerinin jandarma birlikleri de destek verdi. 25 araç, 5 trafik timi ve 100’ü aşkın Jandarma personelinin katıldığı operasyonu Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu yönetti. Operasyon boyunca narkotik köpekleri de hazır bulundu. Tire’nin tüm kırsal kesimlerinde eş zamanlı yürütülen operasyon yaklaşık 5 saat sürdü. Operasyon boyunca şehrin tüm giriş ve çıkışlarında detaylı yol kontrolü yapıldı. Jandarmanın yaptığı huzur operasyonu kapsamında 1 adet ruhsatsız silah ele geçirilirken yasaya uygun olmayan bir çok kişi ve işyerine adli ve idari işlem uygulandı.  İlçenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar kapsamlı bir şekilde yapılan incelemelerde;

Ruhsatsız çalıştırıldığı ve 18 yaşından küçük çocuk içeri alındığı tespit edilen bir kahvehaneye, ruhsatsız olduğu tespit edilen bir içkili lokantaya, canlı müzik ruhsatı olmamasına rağmen canlı müzik yapan bir içkili lokantaya, bünyesinde çalıştırdığı 8 bayan personele kimlik bildirme kanununa göre kimlik bildirimi yapmayan bir restorana, Bir işyerinin mutfak kısmında çalışan ve portör muayenesinin bulunmadığı tespit edilen bir personele yasal işlem yapılarak tutanak tanzim edildi.

Aynı operasyon kapsamında Jandarmanın yaptığı yol kontrollerinde ise; 3 şahsa trafiği tehlikeye sokmak suçundan, 2 şahsa alkollü araç kullanmak suçundan, 4 şahsa araçlarının muayenesi geçmesi nedeniyle, 13 şahsa evrak eksikliği nedeniyle, 2 şahsa dur ihtarına uymamak nedeniyle, 2 şahsa trafik kurallarına uymamak nedeniyle cezai işlem uygulanırken yapılan trafik kontrollerinde 5 araç ve 2 sürücüye trafikten men cezası verildi. Yapılan trafik kontrolleri neticesine 2 şahsa trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan ayrı ayrı işlem yapılırken kontroller neticesinde karşılaşılan suçlara toplam 13 bin 119 lira tutarında cezai işlem uygulandı.

Vatandaşların Jandarma’nın yaptığı operasyonlardan son derece memnun kaldığı gözlenirken bölge halkının rahatı ve huzuru için yapılan operasyonların sürdürüleceği bildirildi.





Editör: Haber Merkezi