Türkiye'nin bir çok ilinde partiler ilk kez bir yerel seçime ittifak oluşturarak girdiler. Tire'de de ittifaklar oluşturuldu. İYİ Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı  ile  AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı arasında hem belediye başkanlığı seçiminde hem de belediye meclis üyesi seçiminde kıyasıya mücadele oldu. 2019-2023 yılları arasında Tire Belediye Meclisinde üye olarak görev alacak ve Tire için alınacak olan hizmet kararlarının çıkmasını sağlayacak olan meclis üyelerinin adları belli oldu.
Tire’deki toplam 65 bin 977 seçmenden,  57 bin 942’sinin oy kullandığı seçimde, geçerli sayılan 55 bin 331 oyun partilere göre dağılımına göre belirlenen Tire Belediye Meclisi’nde hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı  11'er üyesini meclise sokma başarısı gösterdi. Ayrıca Belediye Başkanlığında Millet İttifakı Adayı  Salih Atakan Duran’ın başarılı olup kazanması sonrasında Millet İttifakı  3 kişilik kontenjan meclis üyelerinin de sahibi oldu. Böylece Tire Belediye Meclisi’nde yeni dönem meclis üye sayısı dağılımı şöyle oldu: Millet İttifakı 14 üye, AK Parti 11 üye. Bu sonuçlarla Millet İttifakı meclisteki karar alma üstünlüğüne de sahip oldu.
Belediye Meclisi’ne seçilen isimlerin çok büyük bir bölümü ilk kez seçiliyor bu göreve. Bunun yanında Cumhur İttifakından bu konuda deneyim sahibi 3 isim var. Bunlar; Ali Ayyıldız, Mustafa Maltepe, İsmail Tapkın. 25 kişilik belediye meclis listesinde, sadece üç kadın üye var. Bunlar; Necla Kırlı (Millet İttifakı), Meltem Hepşen (Cumhur İttifakı) ve Yekta Saçkesen (Cumhur İttifakı).

BELEDİYE MECLİS LİSTELERİNİN ALDIĞI OY SAYILARI:
Tire’de meclis listesi oluşturup adaylarını sandığa götüren ittifakların seçimlerde aldıkları oy sayısı ise şöyle gerçekleşti: 
Millet İttifakı 25 bin 84 oy, Cumhur İttifakı 23 bin 923 oy, Demokratik Sol Parti (DSP) 4 bin 77 oy, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 850 oy, Büyük Birlik Partisi (BBP) 419 oy, Saadet Partisi (SP) 413 oy, Vatan Partisi (VP) 255 oy, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 144 oy.
Demokrat Parti  (DP) ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Tire Belediye Başkanlığı Seçimi için aday gösterirken, Tire Belediye Meclis Üyeliği için bir liste göstermedi. Bunun yanında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) Tire Belediye Başkanlığı Seçimi için aday göstermezken, Tire Belediye Meclis Üyeliği için bir liste oluşturarak seçimlerde yer aldı.

MECLİSİ OLUŞTURAN İSİMLER
Millet İttifakı : Halil Çulhaoğlu (kontenjan), Gökhan Hızlı (kontenjan), Cafer Tetik (kontenjan), Halil Doğukan Eroğlu, Nafiz Kükler, Alper Kasap, Serhan Aydın, Necla Kırlı, Yalçın Kaya, Gökhan Güngör, Kamil Taşal, Fatih Işık, Süleyman Kovacı, Görkem Orucak.
Cumhur İttifakı : Ali Ayyıldız, Mehmet Pınar, Hasan Çeltik, Mustafa Maltepe, Okan Çulha, İsmail Tapkın, Meltem Hepşen, Arif Demirkan, Fikret Erslan, İbrahim Ülgüdür, Yekta Saçkesen.
 

Editör: Haber Merkezi