Kan donduran olay 13 Haziran 2017 gecesi saat 01:55 sıralarında Tire Otogarı’nın kuzeyinde, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (Doğu Çevreyolu)’nda meydana geldi. İddiaya göre 34 HA 6226 plakalı otomobildeki C.B ve M.B. isimli şahıslar, Çevreyolunda Suluirim Küme Evleri olarak bilinen noktada seyir halindeydi. Bu esnada kimliği belirsiz kişiler, yol kenarındaki tarladan otomobile yaklaşık 30 el ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştılar. Otomobilde bulunan C.B. ve M.B. isimli şahıslar ağır yaralı olarak Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi sürüyor.

KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından derhal harekete geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, bölgedeki MOBESE ve çiftlik kameralarını mercek altına aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptılar. Kamera görüntülerinin incelenmesiyle, olayın şüphelisi olan İ.S. (18) ve O.A. (17) polis tarafından tespit edildi ve aynı gün saat 23:00 sıralarında Tire şehir merkezinde Yanık Konak mevkiinde yakalanarak gözaltına alındılar.

TAKİP EDİP BİLGİ VERMİŞLER

Soruşturmayı derinleştiren polis, 2 şüphelinin olayın gerçekleştiği günden 2 gün öncesi ve olaydan 1 gün öncesinde, otomobildeki diğer şahısları takibe aldıklarını ve akşam işten çıkış saatlerini ve güzergahlarını öğrenerek, üçüncü bir şahsa bilgi verdiklerini tespit etti.

BİLGİ VERDİKLERİ ÜÇÜNCÜ KİŞİ DE YAKALANDI

Şüphelilerin, bilgi aktardığı üçüncü şahısın yine polisin ısrarlı takibi ve çalışmaları neticesinde  M.A. (26) isimli şahıs olduğu ortaya çıktı. M.A. derhal gözaltına alınırken, evine yapılan operasyonda, olayda kullanıldığı düşünülen 1 adet ruhsatsız Baretta marka tabanca, 26 adet 9 mm çapında ve 7 adet 7.65 mm çapında dolu mermi ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERİN İKİSİ TUTUKLANDI

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri yapılan zanlılar, bugün Tire Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldılar. Zanlılardan O.A. savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest kalırken M.A. (26) ve İ.S. (18) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Editör: Haber Merkezi