Fatih ŞAŞMAZ – TİRE İHA

Tire’de motosiklet tamircisi Mehmet Anlı (51), kendisine tebliğ edilen 301 liralık "hayali" trafik cezası ile şaşkına dönmüş ve cezayı yargıya taşımaya karar vermişti. 11 Haziran'da, Foça'da motosikletini kullanırken kask takmadığı ve uyarı levhalarına uymadığı gerekçesiyle Foça Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği trafik ekiplerince kendisine 301 TL ceza yazıldığını ifade eden Anlı, "Ancak ben Foça'ya hiç gitmedim. Cezanın yazıldığı tarihte ise otomobilimle İzmir'e çocuğumu sınava götürmüştüm. Polisler plakayı hatalı yazmış olabilir. Foça Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, hatayı düzeltmelerini istedim bana mahkemeye git dediler.”

301 liralık trafik cezasını ödeyen ve sonra yargı yoluna giden Tireli Motosiklet tamircisi Mehmet Anlı mahkeme de böyle bir trafik cezası yemediğini ceza yazıldığı saatlerde İzmir otobanından otomobili ile geçiş yaptığını ve çocuğunu İzmir’e sınava götürdüğünü söyleyerek bunları belgeleyip mahkemeye sundu. Foça Sulh Ceza Hakimliği’nden gelen kararda  HGS geçiş bilgilerine ilişkin belgeden itiraz edenin olay tarih ve saatinde ilçe sınırları dışında olduğu ve söz konusu idari para cezasının 2918 sayılı yasanın 116. Maddesine göre düzenlenmesi de dikkate alınarak, suç ve cezaların şahsiliği  evrensel ilkesi uyarınca  başvurunun kabulü yönünde  karar verilmiştir.” denildi.

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’DAN DÖNER

Cezanın iptali sonrası açıklama yapan Tireli motosiklet tamircisi Mehmet Anlı “Geçtiğimiz aylarda böyle bir ceza geldiğinde şok oldum. Trafik cezası Foça’dan geldi. Ben o tarihte çocuğumu özel otomobilimle sınava götürüyordum motosiklet ise evde duruyordu. Tüm evrakları ayarlayıp mahkemeye müracaat ettim ve kazandım. Tabi bu hukuk mücadelesi beni yordu boşu boşuna işimden gücümden oldum. Trafik cezasını ödedim şimdi geri alacağım. Memur arkadaşlardan ricamız bu gibi durumlarda biraz daha dikkatli olsunlar. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Sağlık olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi