Tire’den çalındığı belirlenen 4 adet motosiklet Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi tarafından sahiplerine teslim edildi.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
İzmir ve Tire Asayiş Şube ekipleri, Büyük ve Küçük Menderes havzasındaki yerleşim birimlerinde son zamanlarda vatandaşları canından bezdiren 4 kişilik motosiklet hırsızlık şebekesini çökertti. İzmir’in, Tire, Selçuk, Aydın’ın, Germencik, Ortaklar, Söke ve Efeler ilçelerinden çaldıkları motosikletlerin şasi ve motor numaralarını silerek satan 4 kişilik hırsızlık şebekesi Tire ve İzmir polisinin düzenlediği ortak operasyon ile Aydın’ın Germencik ilçesinde yakalandı. Tire’den çalındığı belirlenen 4 adet motosiklet Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi tarafından sahiplerine teslim edildi. Olayla ilgili R.E, D.B, O.G ve H.Ö isimli zanlılar gözaltına alındı.


POLİSTEN UZUN SOLUKLU TAKİP
İddiaya göre, Tire’de kısa aralıklara Gülbahar Birinci, Hasan Yeşiltepe. Nuray Akdoğan ve Doğukan Çakır’a ait motosikletleri Germencik’ten gelerek çeşitli yöntemlerle çalan şebeke üyeleri çaldıkları motosikletleri ikamet ettikleri Germencik’e götürdükleri anlaşıldı. Motosikletlerin plakalarını söktükten sonra motor ve şasi numaralarını silip satan şebeke üyelerinin aynı yöntemle Selçuk, Germencik, Ortaklar, Söke ve Efeler ilçelerinde de hırsızlık yaptıkları belirlendi. Çıkarılan arama kararından sonra Tire ve İzmir Asayiş şube ekipleri zanlıların Germencik’teki Reisköy mahallesindeki ikametlerine baskın yaptı. Yapılan aramalarda, Tire ve diğer ilçelerden çalıntı olduğu anlaşılan toplam 8 motosiklet bulundu. 4 motosiklet sahiplerine teslim edilmek üzere Tire’ye getirilirken, diğer 4 motosiklet ise tutanak karşılığında Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, vatandaşları motosiklet hırsızlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kiremitçi yaptığı açıklamada;
“Öncelikle çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımın çok titiz ve bıkmadan yılmadan çalışması neticesinde, MOBESE’nin de yardımıyla faillerine ulaştık ve başarılı bir operasyonla ilçemizden çalınan 4 tane motor, Selçuk İlçesi’nden çalınan, Söke İlçesi’nden çalınan bir motor, Ortaklar Beldesi’nden çalınan 1 motoru ve Aydın Merkez İlçesi’nden çalınan bir motoru, Aydın İli Germencik İlçesi’nde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte yaptığımız operasyonda 8 tane motoru aldık ve şu anda sahiplerine teslim etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu olayların 4 faili şu anda elimizde. İnşallah gereken cezayı alacaklar.  Vatandaşlarımıza mutlak suretle motorlarına alarm taktırması ve gizli kilit sistemi taktırmasını öneriyoruz. Her zaman her yerde olamıyoruz. Elimizden geldiği kadar Tire’ye 24 saat hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın canı yansın istemiyoruz. Bize her gördüğü olumsuzlukları haber versinler istiyoruz. Ben tekrar bu operasyona katılan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Çalınan motosikletine kavuşan inşaat işçisi 29 yaşındaki Cihat Seçen ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“5 gün önce çalındı motorum. Polise geldik şikayette bulunduk. Sağ olsunlar polis memurları motorumu buldu. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz. Motoru çok zor şartlar altında almıştık. İnşatlarda akşama kadar çalışıyordum. Oradan kastığımız paralarla almıştım. Gücümüze gitmişti. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Sonuç olarak mutluyuz. Şükürler olsun. Helal mal geri geldi.





HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi