Kuşadası’ndan Tire’ye gelen kağıt yüklü bir kamyon Çayırlı Mevkii’nde hareket halindeyken yanmaya başladı. Kahraman şoför itfaiyeyi arayarak ‘Alo Yanıyorum’ dedi ve yardım istedi.

Ergün ÇELİK

 Olay bugün saat 15:00 sıralarında Tire Belevi Yolu üzeri, Çayırlı Çeşmesi Mevkii’nde meydana geldi. Film sahnelerini aratmayan yangın iddiaya göre şöyle gerçekleşti.  İbrahim Tarla isimli kamyon sürücüsü, çalıştığı 43 RK 737 plakalı kamyon ile Kuşadası’ndan Tire’ye hurda kağıt sardı. Öğle saatlerinde Kuşadası’ndan Tire’ye hareket eden İbrahim Tarla, Tire Linyit Kömür Madeni civarında tarla yangını olduğunu fark etti. Kamyonu ile yangının olduğu yerden geçen Tarla, o anda hiçbir şey fark etmedi.

SÜRÜCÜLER UYARDI

Yol kenarındaki yangından sıçrayan alev, hareket halinde olan kamyona nüksetti. Rüzgarın da etkisiyle kağıt yüklü kamyonun kasası yanmaya başladı. Sürücü Ahmet Tarla’yı karşı yönden gelen sürücüler uyardı. Kamyonun yandığını anlayan Kahraman Şoför panik yapmadan Polisi ve İtfaiye’yi arayarak yardım istedi ve aracını Çayırlı Çeşmesi Mevkii’ndeki güvenli bölgeye çekti. Soğukkanlılığını koruyan Kahraman Kamyoncu olası bir faciayı önledi.

İTAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Yangın ihbarını alan Tire İtfaiyesi, vakit kaybetmeden olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri yanan kamyonu söndürmek için saatlerce alevlere müdahale etti. Tireli kamyoncular olay yerine akın ederken, jandarma her iki yangınla ilgili inceleme başlattı.

Editör: Haber Merkezi