Ergün ÇELİK

Tire’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alındıktan sonra FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantısı bulunduğu öne sürülen toplam 41 kişi Tire Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 19 Temmuz’dan bu yana Tire’de yürütülen operasyonlarda başarılı sonuçlar alındı. Güvenlik güçleri bu süre içinde toplam 60 ev, 31 işyeri, 4 öğrenci yurdu, 4 özel eğitim kurumu ve 75 özel araçta aramalar yaptı. Operasyon sayısı toplamda 164’e ulaştı. Zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda örgüt lideri Fetullah Gülen imzalı mektup bulundu. 


TİRE İMAMI DA GÖZALTINDA
Eli kanlı örgütün Tire İmamı olduğu sürülen Mustafa Ç (44) gözaltına alındı. Tire’de saklandığı evde yakalanan Bodrum İmamı Çağrı A. (31) ise işlemlerinin ardından Muğla polisine teslim edildi. Aralarında, örgüte maddi destek sağlayan işadamları ve üst düzey yönetici oldukları iddia edilen toplam 59 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 41’i tutuklanırken, 13 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


FİRARİLER YAKALANIYOR
Öte yandan FETÖ/PDY terör örgütünün üst düzey sorumluları olan ve Fethullah Gülen’e yakınlıklarının olduğu istihbarat raporlarıyla tescillenen Ali D. ve Nedim Z. İsimli iki firari yakalandı. Firarilerden Ali D. İzmir ilinde yakalanırken, Nedim Z. İse Bursa’da yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi