Tire’de yaşayan Erman Sucu isimli bir vatandaş, 2 ay önce karıştığı maddi hasarlı bir trafik kazasından sonra kendisine farklı zamanlarda fahri trafik müfettişi tarafından haksız yere cezalar yazıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Cezaların yazıldığı gün ve saatlerde evinde olduğunu söyleyen Erman Sucu, cezaların iptali için hukuk mücadelesi başlattı.

HERŞEY BİR TRAFİK KAZASI İLE BAŞLADI

Başından geçen olayları HaberTire Gazetesi’ne anlatan Erman Sucu, her şeyin maddi hasarlı bir trafik kazasıyla başladığını söyledi. Sucu, süreci şu cümlelerle anlattı;

20 Ocak 2020 tarihinde Tire’de Hastane Kavşağı’nda arka istikametimden emniyet şeridi üzerinden gelen bir araç benim aracıma çarptı. Kazanın ardından araçlarımızda küçük çapta maddi hasar oluştu. Kazaya karışan diğer aracın sürücüsü olay yerinde kendisini Emekli Başkomiser olarak tanıttı. Sonradan öğrendim ki şahıs Başkomiser değil, polis memuruymuş. Daha sonra aynı şahıs benden aracındaki hasarın karşılığı olarak 500 TL para talep etti. Ben de tutanak tutup, masrafların sigorta tarafından karşılanmasını istedim. Karşı taraf aracında hasar kaydı olacağı gerekçesiyle teklifimi geri çevirdi. Bunun üzerine “Seninle görüşeceğiz” gibi tehdit içeren söylemlerde bulunarak olay yerini terk etti. 

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ CEZA YAZDI

Yaşanan bu olayın ardından Erman Sucu isimli sürücüye 24 saat arayla fahri trafik müfettişi tarafından iki ceza yazıldı. Cezalarda “Aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek” ve “Sürücünün geçme dönme, duraklama, durma ve park etme gibi haller dışında şerit değiştirmek” ihlalleri gerekçe gösterildi. Cezaların yazıldığı saatlerde aracını kullanmadığını söyleyen Sucu, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü;

“Tarafıma yazılan cezaların, kazaya karıştığım emekli polis memuru ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaza günü olay yerinden ayrılırken şahsıma yönelik tehdit içerikli cümleler kurmuştu. Burada mesele para değil. Ortada bir art niyet var. Cezaların yazıldığı yerlerde MOBESE kameraları var. Kamera görüntüleri incelendiğinde orada olmadığım ortaya çıkacaktır. Ne olursa olsun kimliği bilinmeyen bir fahri trafik müfettişini bu şekilde keyfi ceza uygulaması doğru değil. Bu kabul edilemez bir durum.

“MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM”

İşlediğim iddia edilen trafik suçlarının hiçbir delili ve ispatı yok. Aslında ortada bir suç da yok. Tek suçum 20 Ocak tarihinde yaşanan o trafik kazasına karışmak. Konu ile ilgili olarak cezaların iptali için Tire Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvurdum. Haklı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Eğer keyfi bir uygulama yapıldıysa bunun ortaya çıkarılması için elimden geleni yapacağım. En azından bundan sonra fahri trafik müfettişleri kimseye haksız ceza yazmaz”

TİRE’DE DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Buna benzer bir olay Tire’de 2016 yılında da yaşanmıştı. Kimliği gizli tutulan bir fahri trafik müfettişi Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça’ya kırmızı ışık ihlalinden ceza yazmıştı. Bolpaça’da cezaya itiraz edip hukuk mücadelesi başlatmıştı. Bolpaça, 3 yıl süren itirazların ardından hukuk mücadelesini kazanmış, mahkeme yazılan cezayı iptal etmişti.

Editör: Haber Merkezi