Uyuşturucu ile mücadelesini sürdüren İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı KOM Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri birlikte Tire’nin kırsal Kızılcaavlu mahallesinde dün uyuşturucu operasyonunda bulundu. Operasyonda uyuşturucu ham maddesi olarak kullanılan kenevir bitkisi ve bu bitkiden elde edilen kullanıma hazır kubar esrar uyuşturucu maddesi ele geçirildi. 
 

22 KÖK KENEVİR, 6 KG. 550 GR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Elde edilen bilgilere göre; operasyon jandarma ekiplerinin istihbarat çalışmaları sonucunda elde ettikleri bilgiler ışığında gerçekleşti. H.Ç. isimli bir şahsa ait olan ev ve eklentisi durumundaki tarım arazisi içinde yapılan aramalarda 22 kök hint keneviri bitkisi ve bu bitkilerin işlenmesi sonucu elde edilen 6 kg. 550 gr kullanıma hazır kubar esrar uyuşturucu maddesi ele geçirildi. 
 

ZANLI TUTUKLANDI
Operasyonda H.Ç. isimli şahıs gözaltına alındı. Şahsın sorgu işlemleri yapıldıktan sonra, Tire Adliyesi’ne sevk edildi. Burada hakim karşısında çıkan şahıs, uyuşturucu madde yetiştirmek ve satmak gibi suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tire Jandarması, böylelikle başarılı uyuşturucu operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.
 

Editör: Haber Merkezi