İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, huzur toplantısında konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile Tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi yad ediyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim Naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözü ışığında vatandaşlarımız 15 Temmuz günü bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde dünyada eşi görülmemiş büyük bir kahramanlık örneği göstererek birlik ve beraberliğimizin hiçbir güç tarafından bozulamayacağını ve vatan topraklarımızın her karışı için canımızı feda edeceğimizi bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz günü FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik sergilenen kahramanlık neticesi şehit olan polis, asker ve vatandaşlara Allah’tan rahmet ve gazilerimize acil şifalar diliyorum.” Dedi.


Mahalle Muhtarı Mehmet Özcan’ın ve Mahalle Sakinlerinin sorunlarının dinlendiği toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Kiremitçi, mahalle sakinlerine suçlarla en etkin mücadele yönteminin Polis-Halk İşbirliğinin olduğunu, ilçemizde ve mahallelerinde durumlarından şüphe ettikleri şahıs ve araçları en kısa zamanda 155 Polis İmdat hattına alabildikleri eşkal bilgileri ile bildirmeleri ve 155 Polis İmdat Hattını arayan ve ihbarda bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin gizli kaldığını belirtmiş, ilçemizde yaşlı nüfusunun yoğun olduğunu, ihtiyaç sahibi kişi ve yaşlıların gözetilmesi gerektiğini belirtmiş, yine son dönemde kendisini Polis, Asker, Hakim ve Savcı olarak tanıtan Telefon Dolandırıcılarının yeni yöntem olarak ‘Adınız Fetö/PDY darbe listesinde yer almaktadır.’, ‘Telefonunuzda ya da bilgisayarınız da Fetö/PDY Terör Örgütünün kullandığı programdan (Bylock) yüklü’ gibi çeşitli yalanlarla para ve altın isteyen şahıslara itibar etmemeleri gerektiği ve bu söylemleri kullanan kişilerin dolandırıcı olduğunu vurgulamış, Ayrıca vatandaşlarımıza İlçemizde Trafik Kazalarının önlenebilmesi amacıyla ilçenin giriş ve çıkışlarında Trafik uygulamalarının yapıldığı ancak trafik uygulamalarının her ne kadar caydırıcılığı olsa da ailelerin otomobil ve motosiklet kullanımında gençlere trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunmaları ve Trafik kazalarının Polis-Halk işbirliği ile azalacağını’ belirtmiştir. Sonuç olarak yapılan huzur toplantısında Önleyici Polislik hizmetlerinin en etkin bir şekilde yapılabilmesi için suç ve suçluların tespiti ile suçun oluşmadan engellenebilmesinin vatandaşların desteğiyle mümkün olacağı ve her konuda 155 Polis İmdat Hattını arayabilecekleri vurgulanmıştır.

Huzur toplantısında vatandaşların şikayet ve önerileri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından değerlendirilmek ve konularına göre diğer kurumlara iletilmek üzere not alındı.



Editör: Haber Merkezi