Ergün ÇELİK

Tire’de son 1 ay içerisinde meydana gelen 13 trafik kazasında toplam 15 kişinin yaralanmasından sonra Tire İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, trafik ekiplerine jet hızıyla talimat verdi. Verilen talimattan sonra, trafik ekipleri vatandaşın trafik ve can güvenliğini sağlamak için deyimi yerindeyse her köşe başında uygulama yapmaya başladı.

KASKSIZ MOTOSİKLET SÜRENLERE AF YOK

Genişletilen uygulamalar kapsamında bundan böyle Tire’de kasksız motosiklet kullanmak mümkün olmayacak. Kasksız uygulamaya takılan motosiklet sürücülerini ağır cezalar bekliyor. Sürücünün öncelikle kendi can güvenliğine yönelik olan ve bugün başlatılan kask uygulaması, Tire halkı tarafından da büyük ölçüde destek gördü.

MOBESELERDEN DE CEZA YAZILACAK

Şehir içinde kasksız veya trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde motosiklet kullanan sürücüler mobese kameraları aracılığıyla tespit edilecek ve gerekli cezai işlem uygulanarak plakalarına yazılan cezalar ikametgâh adreslerine posta yoluyla gönderilecek.

1 AYDA 77 BİN TL CEZA KESİLDİ

İlçe genelinde özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde son 1 ayda yapılan uygulamalarda 634 araç kontrol edilip, 344 araç sürücüsüne toplamda 77 BİN 382 TL para cezası kesildi. Aynı uygulamalar kapsamında 65 araç da trafikten men edildi.

“UYGULAMALAR ARTARAK DEVAM EDECEK”

Trafik güvenliği ve halkın huzurunu sağlamak amaçlı sıklaştırılan uygulamalarla ilgili konuşan İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik açıklamasında kararlılık mesajı verdi. Uygulamaların yaz boyunca artarak devam edeceğini ifade eden Tetik, Tire’de bir trafik kazası daha görmeye tahammüllerinin olmadığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi