Tire’de elektrik kontağına bağlı çıktığı sanılan yangında Elibol ailesinin evi kül oldu. İtfaiye aracından su nakli sırasında bir anda basınçla fırlayan hortum ise medya mensupları ile yangını izleyen vatandaşların ölümden dönmesine yol açtı.

 

Ergün ÇELİK

 

İzmir’in Tire ilçesinde meydana gelen ev yangınında Behçet Elibol’a (52) ait ev küle döndü. Karapınar sokak No 5’te akşam saatlerinde evde kimsenin olmadığı sırada elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.  Yangına müdahale eden itfaiye aracına arazözden su nakli sırasında bir anda basınçla fırlayan hortum ise basın mensupları ile yangını izleyen vatandaşların ölümden dönmesine yol açtı. Medya mensupları ve vatandaşlar havada büyük bir hızla zikzaklar çizen hortumun hedefi olmamak için panik halinde itfaiye aracının çevresinden kaçıştı.

 

 

KOMŞULARI TESELLİ ETTİ

İddiaya göre, İbn-i Melek Kız Kuran Kursu karşısındaki sokakta bulunan Elibol ailesinin yaşadığı iki katlı evden bir anda dumanlar yükselmeye başladı. İtfaiyenin kısa sürede olay yerine gelmesinin ardından alevlere teslim olan konutta, komşular tarafından Behçet Elibol’un eşi Hüdaver Ekibol’un (51) içerde olabileceği öne sürüldü. Hiç düşünmeden alevlerin arasına kahramanca dalan itfaiye erleri yoğun duman nedeniyle fenalık geçirdi. Kısa sürede evde kimsenin olmadığının anlaşılması üzerine herkes derin bir “oh” çekti.  Yangını üzüntülü gözlerle izleyen ev sahibi Behçet Elibol ve ailesini komşuları teselli etti. Üzüntüden fenalaşan iki mahalle sakini ise ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Klimadan çıktığı sanılan yangında Elibol ailesinin evi kullanılamaz hale geldi. 






Editör: Haber Merkezi