Gökçen Jandarma Komutanlığı ile Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube’nin de desteğiyle Eğridere Köyü’ne şafak operasyonu düzenledi. Dün sabahın erken saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda çok sayıda şahıs gözaltına alındı. Tire’de büyük yankı uyandıran ve herkesin merak ettiği dev operasyonun detaylarına ise HaberTire Gazetesi ulaştı. Komando birliklerinin de katıldığı operasyonda 2 adet Ruhsatsız av tüfeği, 44 adet 9 mm tabanca mermisi, satışa hazır uyuşturucu madde ve tarlalara dikilmiş vaziyette çok sayıda kenevir bitkisi ele geçirildi.

UYUŞTURUCU İMAL VE TİCARETİ

Eğiridere Köyü’nde yaşayan 12 şahıs hakkında yasadışı kenevir ekimi ve satışı yaptığı ihbarını alan jandarma ekipleri, ihbarın ardından detaylı bir istihbari çalışma yaptı. Hazırlıkların ardından köye çıkarma yapan jandarma, şüphelilerin adreslerinde ve tarlalarında yaptığı aramada çok sayıda suç unsuru ele geçirdi.

Yapılan aramalarda şüphelilerden H.H.Ç’nin evinde yaklaşık 500 gr kubar esrar, 10 gr kenevir tohumu, 215 adet satış için poşet bulundu. Aynı şüpheli H.H.Ç’nin arazisinde yapılan aramada ise 420 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. İkinci şüpheli Ü.K.’nin evinde 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 212 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Şüphelilerden bir diğeri olan F.G’nin arazisinin çevresinde 582 kök kenevir bitkisi, H.K’nın evinde 2-3 gr kenevir tohumu, E.C’nin evinde 4 gr kubar esrar ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği, H.G’nin evinde 44 adet 9 mm çapında tabanca mermisi ele geçirildi.

BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKARILACAKLAR

Şüphelilerden H.H.C., F.G. ve Ü.K isimli şahıslar gözaltına alınırken diğer şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şahısların bugün Tire Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi