Mutlu günlerini, başkalarının eziyet gününe çeviren bilinçsiz sürücülerin ve şahısların bu davranışlarını gerek araçları durdurarak yüzüne, gerekse mobese kameralardan tespit edilip fotoğraflanarak cezayla karşılık bulması uygulamasının bundan sonra da devam edeceğini belirten Tire Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak başta düğün sahipleri olmak üzere tüm vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

Konuyla ilgili olarak Tire Emniyet Müdürlüğü’nden ceza verilerek sonuçlanmış örnek bir olayın mobese kamera görüntüleri yerel basınla paylaşıldı. Görüntülerde, Tire’nin en merkezi noktası olan ve trafiğin çok yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı (Orta Park) alanında bir düğün konvoyunun durduğu konvoydan inene bazı kişilerin damatla birlikte yolun üzerinde çifte telli oynadıkları görülmekte. Bir süre bu oyunlarına, sanki tüm yol onlara aitmiş gibi, devam eden şahısların trafiği kilitledikleri de görüntülerde net bir şekilde görülmekte.

Basına bu mobese kamerası görüntülerini servis eden Tire Emniyeti’nden bir de konuyla ilgili olarak ‘uyarı’ niteliğindeki basın açıklaması geldi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı.



“EN İYİ ŞOFÖR YALNIZCA BELGELERİ TAM OLAN DEĞİL, KURALLARA DA UYANDIR !”

“Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak halkın huzur ve sükûnunu sağlamak amacıyla almış olduğumuz emniyet tedbirlerine ilave olarak vatandaşların araçları ile seyir halinde bulundukları esnada kendi can ve mal güvenliğini sağladıktan sonra diğer sürücülerinin de trafikte olan haklarını saygı göstermesi konusunda sürekli uyarılarda bulunulmakta ve ısrarla kural ihlali yapmaya devam eden sürücüleri gerek durdurarak yüzlerine karşı trafik idari para cezası uygulanmakta gerekse mobese kameralarından yapmış oldukları kural ihlalleri tespit edilerek araç plakalarına ‘Trafik İdari Para Cezası’ gönderilmektedir.

En son 13.11.2016 Pazar günü Saat: 16.17 sıralarında İlçemiz Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 18 araç sürücüsü düğün konvoyunu durdurarak trafik akışını kilitledikleri, kendi mutlu günlerindeki eğlencelerini başkalarının eziyeti haline dönüştürdükleri, hastaneye ve işlerine gitmeye çalışan sürücüleri mağdur ettikleri ilçemiz mobese kameralarından tespit edilmiş.

Bu nedenle Cumhuriyet Meydanında trafiğin akışını engelleyen 18 aracın tescil plakasına ceza işlem uygulanıp adreslerine tebligat için gönderilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğini bozan tüm sürücü ve yol kullanıcılarının diğer insanların haklarına saygı göstermelerini konusunda daha hassas davranmalarını rica ediyorum. Unutmayalım ki ! En iyi şoför, yalnız sürücü belgesi ve gerekli evrakları olan değil, trafik kurallarına uyandır.”


Editör: Haber Merkezi