Tire’de yaşanan olayda dolandırıcıların hedef aldığı bir aile HaberTire Gazetesi’nin daha önce yaptığı benzer haber sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Ergün ÇELİK

Günümüzde bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri olan dolandırıcılık vakaları hızla artmaya devam ediyor. Kötü niyetli kişilerin en çok tercih ettiği telefon dolandırıcılığı yöntemi  hemen her gün onlarca insanın canını yakıyor. Tire’de yaşanan bir dolandırıcılık girişiminde hedef alınan aile, HaberTire Gazetesi’nin daha önce yapmış olduğu benzer bir haber saysesinde dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını söylediler.  Tire’nin Bahariye Mahallesi’nde oturan Bayram ve Hacer Akyıldız çifti başından geçen dolandırıcılık olayını tüm detayına kadar HaberTire Gazetesi’ne anlattı.


Oturdukları evin sabit telefon hattının aranmasıyla başlayan dolandırıcılık planı çok geçmeden fark edilerek suya düştü. Yaşanan olayda hedef alınan Hacer Akyıldız başından geçen olayı şöyle anlattı;

“ Geçtiğimiz gün saat 13:00’da evimizde eşimin ve misafirlerimin olduğu bir anda sabit telefonumuz çaldı. Ben telefonu açtığımda karşıdaki kişi kendisini polis merkezinden ‘Dolandırıcılıkla Mücadele Şube Müdürü’ olarak tanıttı. İlk önce telaşla hiçbir şey anlamadım. Çünkü bugüne kadar bizim polis ile hiçbir işimiz olmadı. Bu telaşımdan yararlanan dolandırıcılar şahsım ve ailemle ilgili tüm bilgileri aldılar. Aynı zamanda yine kendi cep numaramı ve eşimin cep numarasını da aldılar. Daha sonra evimizin sabit telefonunun bazı dolandırıcılık olaylarına karıştığını ve bu dolandırıcılığı yapanlardan iki kişisinin de yakalandığını söylediler. Aynı zamanda eşimin cep telefonu çaldı. Arayanlar aynı dolandırıcılık ekibinden farklı kişilerdi. Bana anlattıklarının aynısını eşime de söyleyip eşimin sözde yakalanan dolandırıcıları teşhis etmesi için en yakın polis merkezine gitmesini istediler. Bunun üzerine eşim polis merkezine gitmek için evden çıktı. Bu esnada evimin sabit telefonundan hala dolandırıcılarla konuşuyordum. Benden cep telefonumu kapatmamı ve evdeki misafirimi göndermemi istediler. Dedikleri gibi Cep telefonumu kapattım ve evdeki misafirimi gönderdim. Dolandırıcılar evde tek başıma olduğumdan emin olduklarında yanımda bulunan para yada ziynet eşyasının olup olmadığını, var ise hepsini bir yerde toplamam gerektiğini söylediler. Tam bu esnada geçtiğimiz günlerde HaberTire Gazetesi’nde okuduğum bir dolandırıcılık haberi aklıma geldi. Sistem aynıydı. Bir anda ben de dolandırılıyor olabileceğimi düşünerek, ‘Siz ne yapacaksınız benim paramı ziynet eşyamı?’ dedim. Kurduğum bu cümleden sonra karşıdaki dolandırıcılar yüksek sesle bana küfür ederek telefonu yüzüme kapadılar. Bu sırada polis merkezine gitmek için yola çıkan eşimi de yolda tekrar aramışlar. Eşime bizim evimize geldiklerini söylemişler. Daha sonra banka hesaplarını kontrol etmesini istemişler. Kredi kartı olup olmadığını sormuşlar. Eşim de hiçbir banka ile ilgisi olmadığını söylemiş. Bu esnada telekonferans yöntemi ile eşime benim sesimi dinletmişler. Eşim de durumdan iyice şüphelenince soluğu Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde almış. Eşim başından geçenleri polislere anlattığında gerçek ortaya çıkmış. Meğer büyük bir tezgahın içindeymişiz. Şükürler olsun ki dolandırılmaktan son anda kurtulduk. Yaşadığımız bu olaydan herkesin bir ders çıkarmasını istiyoruz. Aynı yöntem ile bir çok aileyi arayarak aynı tezgahı kuruyorlar. Kimsenin canı yanmasın.” 

Editör: Haber Merkezi