Eskioba köyünden M.Ç. isimli vatandaşı telefonla arayan kimliği belirsiz kişiler, Tireli vatandaşın saf ve temiz duygularından yararlanarak 3 bin 200 TL dolandırdı.

Telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıklar, yapılan her türlü ikaz, uyarı ve alınan tedbirlere rağmen saf duygulara sahip vatandaşların bu tuzağa düşmesine tam olarak engel olamıyor. Bu tuzağa ilçemizde de bugüne kadar birçok kişi kanmış ve binlerce, onbinlerce lira parasını kaptırmıştı.
dol
Bu can yakma durumunun ilçemizdeki son örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı. Tire’nin Eskioba Köyünde ikamet eden M.Ç. (50) isimli vatandaşı cep telefonundan arayan kendisini polis-savcı olarak tanıtan bir şahıs, uydurduğu bir senaryoyu telefon aracılığı ile yürürlüğe koydu. Kendince  yöntemlerle, M.Ç. isimli vatandaşın kısa bir süre önce bankanın birinden çektiği  3 bin 200 TL parayı, tespit eden telefondaki dolandırıcı, uydurduğu senaryoya Tireli vatandaşı inandırdıktan sonra, çektiği parayı ATM üzerinden belirtilen hesap numarasına yatırmasını isteyip ve bu istek doğrultusunda M.Ç.’yi ikna etti. 


DOLANDIRICININ AÇTIĞI HESABIN MERKEZİ İSTANBUL ÇIKTI
Köyden yola çıkıp Tire’ye gelen saf duygulara sahip vatandaş, sürekli gelen telefonlarla ilçe merkezindeki PTT şubesinin ATM’sine yönlendirilerek oradan paranın yatırılması sağlanmış. Paranın yatırılmasının hemen ardından, paranın çekildiği anlaşıldı. Parayı yatırdıktan bir süre sonra, yaptığı çeşitli görüşmelerin ardından dolandırıldığını anlayan M.Ç. isimli vatandaş, ilk iş olarak Tire Emniyet Müdürlüğüne gitti. Burada durumunu anlatan vatandaş için harekete geçen emniyet mensupları, yaptığı araştırma ve takip sonrası, paranın İstanbul Küçük Çekmece’de Osman Altın (46) isimli biri adına açılmış olan hesaba yatırıldığını ve paranın kısa sürede çekildiği tespit edildi. Konuyla ilgili olarak araştırma ve soruşturmalar devam etmekte.

Editör: Haber Merkezi