Polis ve jandarma başta olmak üzere Devlet kurumlarından çeşitli yollar kullanılarak yapılan tüm uyarı ve bilinçlendirme çalışmalarına rağmen dolandırıcıların ağına takılıp dolandırılan veya şans eseri son anda kurtarılan çok sayıda örnek halen yaşanmakta.

UYDURULAN SENARYOYA İNANDI
İlçemizde de yaşanan bu örneklerin en son olanlarından biri önceki gün az daha gerçekleşecekti.   Tireli bayan kendisini telefonla arayan polis olarak tanıtan dolandırıcıların hikayesine o kadar çok inandı ve kendini kaptırdı ki, durumu fark eden ve kendisini dolandırılmaktan korumak isteyen kişilerin çabaları kendisini ikna edemedi.
Edinilen bilgiye göre; kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar eşi ve oğlunun da içinde olduğu bir senaryoyu anlatıp kendisini buna inandırdı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmayan temiz kalpli saf kadın, dolandırıcıların uydurduğu ve çeşitli arka plan seslerle (telsiz sesi gibi) gerçekçi hale getirdikleri telefon oyununa fazlası ile inanıp kandı. 

TELEFONLA UZAKTAN YÖNLENDİRMEYE BAŞLADILAR
Bu aşamadan sonra çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Zavallı kadının kapana aldıklarını anlayan dolandırıcılar onu telefon yoluyla yönlendirmeye başladılar. Parası olup olmadığını sordular. Cevap olarak bilezikleri olduğunu öğrenince, bileziklerini bozmasını istediler. Basireti bağlanan kadın, söylenen herşeyi yapmaya başladı. İlçe merkezinde bulunan bir kuyumcuya giden ve kolundaki bilezikleri yaklaşık 5 bin 600 TL civarında bir paraya bozduran kadın, yine telefon aracılığı ile Tire PTT şubesine yönlendirildi. 

PTT ÇALIŞANLARI KORKMUŞ OLAN KADININ TEDİRGİN HALLERİNDEN ŞÜPHELENDİ
PTT şubesine geldiğinde telefonda verilen hesaba parayı hızlı bir şekilde yatırması istenildi. Elleri titreyen, telaşlı ve korkmuş hali PTT şubesinde bulunan çalışanlar tarafından da fark edildi. Kendisine durumu sorulduğunda, karşılık olarak geçiştiren cevaplar veren kadının durumundan şüphelenen PTT çalışanları, kadının dolandırılıyor olabileceği kanaatine vardı. Bunun üzerine ona böyle bir durum olup olmadığını, parayı nereye ve kime göndereceğini soran memurlar, kadının verdiği çelişkili cevaplar üzerine durumu polise bildirdi.


POLİSİ KARŞISINDA GÖREN KADIN AĞLAMAYA BAŞLADI
Kısa süre sonra, PTT şubesine gelen polis memurlarını karşısında gören korkmuş kadın, gelen polis memurlarının telefonda konuştuğu dolandırıcılar tarafından kendisini tutuklamak için gelen kişiler olduğunu sandı ve ağlayarak elinde tuttuğu parayı polis memurlarına vermeye çalıştı.
BİLEZİKLERİ GERİ ALINDI
Gördükleri manzara, mağdur edilmeye çalışılan kadının adeta hipnoz olmuşçasına davranışları karşısında şaşıran polis memurları, talihsiz kadına durumu izah etmeye, dolandırıcılar tarafından hedef alındığını anlatmaya çalıştılar. Fakat polis memurlarının yaptığı izah gayretlerine rağmen içine sokulduğu durumu algılayamayan kadın daha sonra polis memurları tarafından alınarak, bileziklerini bozdurduğu kuyumcuya götürüldü ve bilezikleri kendisine geri verildi. Buradaki son çabalar sonrasında ismi öğrenilemeyen kadın güçlükle ikna edildi ve dolandırılması önlendi.

Editör: Haber Merkezi