Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda trafik güvenliği konusunda denetimlerini sıklaştırmış, kural tanımayan sürücülere karşı savaş açmıştı. Özellikle 2019 yılının başından beri yoğunlaştırılan denetimler, halkın bazı kesimleri tarafından gereksiz görülmüş ve çeşitli tepkilere yol açmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklama yapılan denetimlerin ne kadar isabetli olduğunu rakamlarla ortaya koydu.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE YÜZ DÜŞÜŞ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte motosiklet kullanım oranları artarken buna bağlı olarak motosiklet kazaları da artıyor. Tire Polisi, motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek ve vatandaşlara kask takma alışkanlığı kazandırmak için hem sabit uygulama noktalarında hem de MOBESE uygulamalarıyla kasksız sürücülere cezai işlem uyguluyor.

2018 yılının ilk yarısında Tire’de yaşanan kazalarda 4 kişi yaşamını yitirirken 2019 yılının ilk yarısında ölümlü kaza sayısı sıfıra düştü. Bununla birlikte 2018 yılının ilk yarısında yaralanmalı kazaların sayısı 104 iken 2019 yılındaki yaralanmalı kazaların sayısı 78’e Maddi hasarlı kazalar 101’den 59’a, toplam yaralı sayısı 148’den 114’e toplam kaza sayısı ise 205’ten 137’ye düştü.

Bu sonuçlara bakıldığında Tire’de yapılan denetimlerin ve kask takma oranlarının artmasıyla orantılı olarak hem araç hem de motosiklet kazalarının azaldığı görülürken ölümlü kaza sayısında büyük düşüş yaşandığı göze çarpıyor.

DENETİMLER SIFIR SEVİYESİNE KADAR SÜRECEK

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre Tire şehir içindeki trafik denetimleri kazalar sıfır seviyesine düşene kadar devam edecek. İlçenin çeşitli yerlerinde sabit uygulama noktaları artırılacak. Trafikte can ve mal güvenliği en üst seviyeye çıkana kadar uygulamalara devam edilecek.

Editör: Haber Merkezi