Tire’de sıcak hava nedeniyle  geceleri 2 katlı evinin damında yatan İsmail Karakaş (43) uykusunda damdan düşerek yaşamını yitirdi

Ergün ÇELİK






İzmir’in Tire ilçesine bağlı Başköy mahallesinde, sıcak hava nedeniyle  geceleri 2 katlı evinin damında uyuyan İsmail Karakaş (43), damdan düşerek yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası Karakaş’ın ölümü ailesi ve yakınlarını derinden üzdü. İddiaya göre, talihsiz kaza şöyle meydana geldi. Dumandere mevkiinde bulunan evinde ailesiyle birlikte yaşayan Karakaş, Eylül ayına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir süredir geceleri 2 katlı evininin damında uyuyordu. Önceki gece, herzamanki gibi uykuya dalan talihsiz adam bir süre sonra yatağında dönmek isterken, korkuluğu bulunmayan damdan aşağıya düştü. Önce büyük bir hızla tuvaletin duvarına çarpan Karakaş, daha sonra metrelerce yükselikten yere çakıldı.  Ağır yaralanan Karakaş’ı yerde hareketsiz yaterken tuvalete kalkan babası Osman Kararkaş (76) buldu. 


YOLDA ÖLDÜ
122 sağlık ekibine haber veren aile talihsiz adamı ambulansı beklemeden yakınlarına ait özel araçla hastaneye götürmek için yola çıktı. Akyurt mahallesi yakınlarında ambulansa alınan Karakaş, sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen Tire Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda son nefesini verdi. Yakınları ise Karakaş’ın nefes darlığı çeken koah hastası babasının sağlık durumunu her gece birkaç kere kontrol ettiğini,  kazanın da aynı nedenle geceyarısı yatağından kalkan Karakaş’ın dengesini kaybetmesi sonucu yaşanmış olabileceğini öne sürdüler. Kaza ile ilgli soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi