Vatandaşların huzur içerisinde ve mutlu bir bayram geçirmesi için önlemleri daha da arttıran polis ve jandarma teşkilatlarının mesaileri daha yoğunlaşmakta.
Kurban bayramı öncesinden harekete geçip yoğun mesaiiye başlayan ve sürücüleri daha dikkatli olmaya ve kurallara uymaya çağıran Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekipleri, bayram süresince de bu görevlerini sürdürecek. Emniyet Müdürlüğü'nün bastırdığı uyarı ilanlarını sürücülere veren ve okumalarını isteyen polis memurları, herkesi kendilerini ve sevdiklerini düşünerek kurallara uymalarını istediler.


UYARILARIN YAZILI OLDUĞU EL İLANLARI DAĞITILDI
Dini bayramlarda trafikte büyük yoğunluk yaşandığını ve dolayısıyla kaza sayısında artış yaşandığını belirten trafik polisleri, özellikle uzun yollara giden sürücüler başta olmak üzere trafiğe çıkan tüm sürücülere; "aşırı hız", "yorgun ve uykusuz araç kullanma", "emniyet kemeri takma" ve "motosiklet sürücülerinin kask takması" konularında bilgilendiren el ilanları dağıttı.

"AŞIRI HIZ " BİR NUMARALI KAZA SEBEBİ !
Kaza nedenleri arasında birinci sırada "aşırı hız" kavramının geldiğini belirten uzmanlar, aşırı hızın;
'durmak için gerekli mesafeyi uzattığı', 'sürücülerin direksiyon hakimiyetini güçleştirdiği' ve 'kazaya davetiye çıkardığı ve olası kaza durumunda ölüm ve yaralanma ihtimalini daha da arttırdığı' risklerinin altını çizdi.

ARALIKSIZ EN FAZLA 4,5 SAAT ARAÇ KULLANILMALI
Bayramlarda trafiğe çıkan bir çok aracın uzun yola gittiğini belirten trafik polisleri, bu yüzden yorgun ve uykusuz şekilde uzun yola çıkmanın büyük bir tehlike olduğunu altını çizdiler. Uzun yola çıkan sürücülerin bir gün içinde toplam araç kullanım süresi olarak 9 saatten fazla süre direksiyon başında olmalarını belirtti. Araç başında hiç ara vermeden araç kullanma süresinin ise en fazla 4,5 saat olması gerektiğini, bu süre dolduğunda mutlaka en az 45 dakika olacak şekilde mola verilmesi gerektiğini ifade edildi.

KASK KULLANMAK KAFA YARALANMALARINI % 60 - 75 ORANINDA AZALTMAKTA
Yaz mevsimi içerisinde olduğumuz belirten trafik timleri, bölgemizde ve kentimizde  motosiklet kullanımının üst seviyede olduğunu belirterek, motosiklet kazalarında yaralanma ve ölüm vakalarının gerçekleşme ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirterek özellikle kask kullanımının önemine vurgu yaptılar. 
Kask kullanımının kafa yaralanmaları seviyesini % 60 ile 75 oranında azalttığının, bunun çok ciddi bir oran olduğunu belirten trafik polisleri, ölümle sonuçlanan tüm motosiklet kazalarında kazazedelerin kask kullanmadığının görüldüğünü ifade ettiler. 
 

Editör: Haber Merkezi