Dün öğleden sonra Çiniyeri Köyü Gülyaka Mevkiinde çıkan arazi yangını zamanında müdahale ile 1 saat gibi kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında küçük bir makilik alan dışında zarar gören yer olmadı.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA







Tire’nin Çiniyeri kırsal mahallesi (köyü) sınırları içinde yer alan Gülyaka Mevkii olarak bilinen dağlık arazide dün öğleden sonra yangın meydana geldi. Saat 15:30 sıralarına başlayan yangın, zamanında yapılan ihbar ve müdahale ile çok kısa bir sürede kontrol altına  alınıp söndürüldü. 

İhbarı aldıktan sonra harekete geçen Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve ona bağlı Tire Orman İşletme Şefliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Orman İşletme Müdürlüğü, durumu hemen Selçuk’taki orman yangınları amfibik ekiplerine de bildirerek destek istedi. 

2 HELİKOPTER VE 1 AMFİBİ UÇAK SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI
Yangın bölgesine kısa sürede 4 arazöz, 3 su tankeri, 2 helikopter ve 1 amfibi söndürme uçağı ile onlarca orman, itfaiye ve jandarma personeli sevk edildi. Kara ekipleri, sarp arazide en uç noktalara kadar ilerlemeye ve hortumla müdahale etmeye çalışırken, durmadan gidip gelen helikopter ve uçaklar, alevlerin en çok olduğu yerlere müdahalede bulundu.

SİGARA İZMARİTİNİN SEBEP OLDUĞU SANILMAKTA
Çiniyeri Köyü sakinlerinin de yardım ettiği yangın müdahalesi, kısa sürede sonuç verdi. Yaklaşık 1 saat gibi bir sürede kontrol altına alınan yangın alanında daha sonra soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangının bölgedeki dağ yolu kenarında başladığı, muhtemelen sigar izmaritinin buna sebep olduğu ifade edildi. Kesin sonuçlar, yapılacak ayrıntılı incelemeler sonrasında belli olacak. 

YAKLAŞIK 3-4 BİN METREKARE MAKİLİK ALAN YANDI
Yangında herhangi bir can kaybı, yaralanma ve hayvan telefi olmaması sevindirici tarafı olmadı. Ayıca yangında sadece makilik alanların yanması, herhangi bir meyve bahçesi veya tarım arazisinin zarar görmemesi bir diğer sevindirici nokta oldu. Uzmanların verdiği tahmini bilgilere göre yaklaşık 3-4 bin metrekarelik alan yandı. 









HABER VİDEOSU:





Editör: Haber Merkezi