Tire’de yaklaşık 8 ay önce işlenen Süleyman Eteş cinayetinin ve Gökçen’deki kahvehaneye yapılan baskında gerçekleşen Remzi Çelebi cinayetinin zanlısı H.B.  jandarmanın titiz çalışmaları sonucu Ödemiş’te yakalanarak, Tire’ye getirildi.

 

16 Eylül 2014 tarihinde, Tire Fatih Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan özel bir işyerinde akşam saatlerinde tabanca ile vurularak öldürülen iki çocuk babası Süleyman Eteş (52) cinayeti ve 19 Nisan 2015 tarihinde Gökçen’de gece saatlerinde yapılan; Remzi Çelebi’nin (41) öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı silahlı kahvehane baskını ile ilgisi olduğu iddia edilen bir kişi, önceki gün Ödemiş’te yakalandı. Ödemiş’te yakalanıp Tire’ye getirilen ve Tire Jandarması’na teslim edilen H.B. (41) isimli zanlı, burada yapılan sorgu ve araştırma işlemelerinin ardından Tire Adliyesi’ne sevk edildi.

Tire Adliyesi’nde önce savcı, sonra da hakim karşısına çıkarılan zanlı, yapılan hukuki süreçlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgilere göre; zanlı H.B.’nin Adliyeye çıkmadan önce verdiği ifadede, ‘Süleyman Eteş cinayetini işlediğini’ ve ‘Gökçen Kahvehane baskının da yer aldığını’ itiraf ettiği, bu yönde ifade verdiği öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi