Ercan ÇELİK

 

Olay 2 Mart 2016 tarihinde Tire – Bayındır yolunda Bekleme Mevkii’nde meydana geldi. Tire’den Bayındır istikametine seyir halinde olan Suat Ayhan yönetimindeki 35 YEM 28 plakalı motosiklet, yolun sağ kısmındaydı. Bu esnada aynı yönde seyir halinde olan M.Ç. yönetimindeki siyah panelvan araç motosikletin arkasında seyir halindeydi.

Bayındır yolunun ilk kilometresinde trafik kontrolünü gören panelvan araç iddiaya göre trafik kontrolüne girmemek için motosikletin solundan geçtiği esnada birden sağ tarafta bulunan tarla yoluna saptı. Bu esnada da sağında bulunan motosiklete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle motosikletiyle birlikte yola savrulan sürücü Suat Ayhan, bu ciddi kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu. Kazaya sebep olan panelvan araç ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

 

MOBESE’DEN TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından motosiklet sürücüsünün ifadeleri doğrultusunda siyah panelvan aracı ve sahibini bulmak için derhal harekete geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, kazanın olduğu dakikalarda Bekleme Mevkiindeki MOBESE kameralarının kayıtlarını inceleme altına aldı. Polis, MOBESE kayıtlarından önce aracın plakasını tespit etti. Daha sonra araç sahibi M.Ç.’nin Denizli’de olduğu tespit edildi.

Geçtiğimiz gün Denizli’den Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen M.Ç.’nin ifadesi alınarak gerekli işlemler yapıldı.

 

MOBESEDEN KAÇIŞ YOK

Geçtiğimiz aylarda Tire’de hizmete giren MOBESE kamera sistemi, Tire’de hem trafik düzenlemesi hem de asayiş konularında polis tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Tire’de suçluların yakalanması ve suçun önlenmesi konusunda polisin elini güçlendiren MOBESE kamera sistemi Tirelilere de güven veriyor. 


Editör: Haber Merkezi