Geçtiğimiz Ekim ayında Tire’ye bağlı Büyükkale Köyü’nde bir çiftlikte çalışmak üzere, köye yerleşen ailenin 11 yaşındaki kızı E.Ş., iddiaya göre üvey ağabeyi B.Ş. (35) tarafından cinsel istismara uğramış ve 22 haftalık hamile ilen karın ağrısı şikayeti ile gittiği Selçuk Devlet Hastanesinde olay ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Tire Devlet Hastanesi’nde doğum yapan 11 yaşındaki kız çocuğu E.Ş.’nin 33 haftalık olarak doğan ikiz kız bebekleri oldu.

İkiz bebeklerini dünyaya getiren çocuğun ve bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu; yaklaşık 1 buçuk kilogramın altında doğan bebekler Tire Devlet Hastanesinde gözetim altında tutuldu.

Dün Tire Devlet Hastanesi’ne gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ikiz kız bebekleri koruma altına aldı. 11 yaşındaki anne E.Ş. ve ailesinin bugün İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve uzman çocuk psikologları ile görüşeceği, uzmanların görüşmeleri sonrası E.Ş.’nin devlet korumasına alınıp alınmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi