Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Bayındır’da İzmir- Ödemiş seferini yapan ve içinde aktarmalı Tire yolcularının da bulunduğu 32325 sefer sayılı 12.20 yolcu treni Bayındır yakınlarında kepçe ile çarpıştı. Kazada 1’ağır toplam 20 kişi yaralandı. İddiaya göre, tren yolcularına korku dolu anlar yaşatan kaza, Bayındır Meslek Yüksek Okulu yakınlarındaki hemzemin geçitte meydana geldi.  Basmane Garı’ndan hareket eden makinistler, Oğuzhan Kocaoğlu (37) ve Bahattin Uluç (37) yönetimindeki yolcu treni Bayındır MYO üniversitesi yakınlarına geldiğinde demiryolundan kontrolsüz şekilde karşıya geçmek isteyen Özay Kazak (36) yönetimindeki kepçeyi gördü. Kepçe sürücüsünü düdükle uyaran makinistler tüm çabalarına rağmen kazaya engel olamadı. Tren ile kepçe büyük bir gürültü ile çarpıştı. 

KEPÇE OPERATÖRÜ AMELİYATA ALINDI
Kazada, ağır yaralanan kepçe operatörü Özay Kazak (36) ambulansla getirildiği Tire Devlet Hastanesi’nde acil olarak ameliyata alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikeleri bulunmayan makinistler Oğuzhan Kocaoğlu (37), Bahattin Uluç (37), kondüktör Süleyman Ağrı (56) ve 2 yolcu daha Tire Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Hafif şekilde yaralanan diğer yolcular ise ambulanslarla Bayındır ve Ödemiş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Trenden inen yolcular Bayındır Belediyesine ait otobüslere bindirilerek Ödemiş’e gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, çalışmaların ardından demiryolunun tekrar trafiğe açılmasıyla Ödemiş ve Tire tren seferleri normale döndü.

SESLİ: "BAYINDIR BELEDİYESİ SEFERBER OLDU!"
Olayı haber alır almaz olay yerine giden Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli HaberTire Gazetesi'ne konuştu. Tüm bölge halkına geçmiş olsun dileğinde bulunan Sesli, "İlk belirlemelere göre yaklaşık 20 yaralı vatandaşımız var. Çok üzgünüz. Bayındır Belediyesi'nin tüm otobüslerini seferber ettik. Mağdur olan vatandaşlarımız belediyemizin araçlarıyla gidecekleri yerlere bırakılacaklar." dedi. 


OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi