Tire’de Jandarma tarafından iki hafta içinde yapılan çeşitli operasyonlarda toplam 674 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 
Ergün ÇELİK


Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu madde üretimine karşı açtığı savaşı kararlılıkla sürdürüyor. Jandarma ekipleri Tire genelinde son 2 hafta içinde yaptığı 3 farklı operasyonda toplam 674 kök kenevir bitkisi ve 9,120 gram kubar esrar ele geçirdi. İlk operasyon Büyükkale Köyü kırsalında gerçekleştirildi. Jandarma ekipleri Büyükkale Köyü kırsalında narkotik maddelerin ekimine müsait alanların kontrolü maksadıyla yaptığı arazi kontrolleri sırasında ormanlık arazide 51 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Burada yapılan operasyondan birkaç gün sonra ekipler Çukurköy kırsalında önceden belirlenen bir noktaya daha operasyon düzenledi. Bu operasyonda ise ormanlık alan içinde özel açıldığı tespit edilen 80 metrekarelik bir alanda toplam 51 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Bu olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alınırken kenevirleri sulamak için oluşturulan yaklaşık 1,5 km’lik özel sulama boruları da kesilerek imha edildi. 

513 KÖK AKKOYUNLU KÖYÜ’NDEN
Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam eden Jandarma ekipleri son operasyonu ise Akkoyunlu Köyü’ne düzenledi. Akkoyunlu Köyü içinde bulunan bir eve baskın yapan ekipler, 40 yaşındaki İ.K isimli şahsa ait olduğu öğrenilen 513 kök kenevir bitkisi ve 9,120 gram kubar esrar ele geçirdi. Bu olayla ilgili olduğu tespit edilen bir şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken kenevir bitkileri adli numuneler alındıktan sonra yakılarak imha edildi. Jandarmanın yaptığı başarılı operasyonlardan sonra Tire’nin özellikle kırsal kesimlerinde uyuşturucu madde yetiştiriciliğinin önemli ölçüde azaldığı gözlenirken ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam edeceği öğrenildi.





Editör: Haber Merkezi