Önceki gün akşam saatlerinde Tire Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin okul binasının çatı bölümünde çıkan yangın korkuttu. Yangına çatıya döşenen izolasyon malzemesinin alev almasının sebep olduğu öğrenildi.


Okulların yaz tatili sebebiyle boş olduğu şu günlerde, Tire’nin köklü okullarından biri olan Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi binasının çatı katında önceki gün akşam saatlerinde yangın çıktı. Korkutan yangın, zamanında müdahale ile söndürüldü.

Stadyum Caddesi üzerinde bulunan okul binasında akşam saat 18:45 sıralarında başlayan yangına, çatı katına döşenen izolasyon malzemelerinin alev alması sebep oldu. Yangın sırasında, çatıda izolasyon çalışmasını yapan bir işçi mahsur kaldı. Olayın itfaiyeye haber verilmesi sonrasında hızla bölgeye gelen ve yangına müdahale eden itfaiye personeli, kısa süre içinde yangını kontrol altına aldı ve sonrasında söndürdü. 
İtfaiye personelinin özverili çabaları sayesin binanın tamamı alevler tarafından teslim alınmadan kurtarılmış oldu. Yangın sonunda okulu çatı bölümü tamamı ile yanarken, yanıp uçuşan malzemeler bahçenin kapkara bir görüntüye bürünmesine sebep oldu.

Editör: Haber Merkezi