Uyuşturucu ile mücadelesini etkin şekilde sürdüren Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gün ilçeye bağlı Akmescit Köyünde yapılan operasyonda 72 kök hint keneviri ele geçirdi. Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.


Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, bahar ayları ile birlikte daha aktif hale getirdiği uyuşturucu ile mücadelesine son günlerde daha bir hız verdi. Bu kapsamda, yaptığı istihbarat çalışmalarını, aldığı her ihbarı en iyi şekilde değerlendiren Tire Jandarma timleri, önceki gün ilçeye bağlı Akmescit (köyü) kırsal mahallesinde uyuşturucu yapımında kullanılan hint keneviri bitkisi operasyonunda bulundu.
18 Ağustos Pazartesi günü, ikindi vakti saat 16:00 sırlarında, Akmescit Köyü Aydoğdu Mevkiinde, Musalar Koyunden M.G. isimli şahsın incir bahçesine baskın düzenleyen Jandarma güçleri, bahçenin iki farklı noktasında bir kısmı saksılara olmak üzere ekilmiş vaziyette 72 kök hint keneviri bitkisi ele geçirdi. 
İNCİR BAHÇESİNDE 72 KÖK HİNT KENEVİRİ 
Uyuşturucu esrar maddesinin yapımında kullanılan hint kenevirlerinin boylarının 30 cm ile 1 m arasında değiştiği öğrenildi. Hint kenevirlerini yetiştiren kişinin tarlanın sahibi olan M.G.’nin oğlu İ.G. (33) olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İ.G. gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü. Burada yapılan sorgu işlemlerinden sonra, gözaltına alınan şahısla ilgili olarak yasal işlem başlatıldı. İ.G. isimli şahsın, ele geçirilen hint kenevirleri için; “Kendim kullanıyorum. Bunları da kendim için yetiştiriyordum” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi