Ergün ÇELİK

Olay 18 Şubat’ta Tire’ye bağlı Gökçen’de meydana geldi. M.E. isimli vatandaşın kendisi evde yokken kapı çalındı ve M.E.’nin eşi kapıyı açtı. Kapıdaki şahıs, eşinin hasta olduğunu ve arabayla eşini acil hastaneye götürmesi gerektiğini belirterek,  “abiyi tanıyorum” dedi. Otomobili alması karşılığında motorunu bırakacağını söyleyince, ev hanımı izin verdi şahıs motoru bırakarak otomobili aldı ve gitti.

                                                            

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Aile, olayın hırsızlık olduğunu anlayınca, hemen durumu jandarmaya bildirdi. Gökçen Karakol Komutanlığı’na bağlı ekipler derhal harekete geçtiler. Hırsızın olay yerine bıraktığı motosiklet üzerinde inceleme yapan jandarma, Ödemiş’te ikamet eden ve oldukça kabarık suç kaydı bulunan A.K.’nin olayın faili olduğunu tespit etti.

A.K.’nin aynı gün Kiraz’dan da bir araç çaldığı, o aracı bırakarak, motosikleti çaldığı ve aynı yöntemle Gökçen’de motosikleti bırakarak otomobili çaldığı anlaşıldı.

 

KOLLUK KUVVETLERİ HAREKETE GEÇTİ

Olayın anlaşılmasının ardından A.K.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ödemiş, Beydağ ve Kiraz Jandarma ve Emniyet birimleriyle yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin çaldığı araçla bu ilçeler arasında gidip geldiği tespit edildi.

21 Şuba’ta akşam saatlerinde Ödemiş’te bir yakınının evinde olduğu öğrenilen şüpheli A.K., Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çaldığı otomobil ile birlikte yakalanarak, gözaltına alındı.

 

ARAÇLAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Şüpheli A.K., Tire Jandarması tarafından adli işlemleri yapıldıktan sonra, Beydağ’da da bir motosiklet çalmış olduğu için Beydağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilirken, çalınan araçlar da sahiplerine teslim edildi. Gökçen Karakol Komutanlığı’ndan aracını teslim alan mağdur M.E., jandarmaya teşekkür ederek, minnettar olduğunu belirtti.


Editör: Haber Merkezi