Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, geride kalan 5 aylık uyuşturucu ile mücadele sürecinde ele geçirilen uyuşturucuların bilançosunu açıkladı.

Yıllardır Tire ve çevresinde uyuşturucu satıcıları ile mücadelesini etkin şekilde sürdüren Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, bu alandaki çalışma ve operasyonlarında vites büyütmüştü.
Geçen yıl yapılan ve tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olan Kazantepe mevkiindeki dikkat çekici operasyonda 13 bin 500 kök hint keneviri ve 176 kg kubar esrarı tek bir operasyon ile ele geçirilmiş, bu alanda ses getiren bir çalışmaya imza atılmıştı.
Uyuşturucu ile mücadelesini başarı ile sürdüren Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, Mayıs ayı başı ile Eylül ayı sonunu kapsayan, son 5 aylık süreçte yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve göz altına alınan zanlılar hakkında genel verileri paylaştı. 
Buna göre bu süreçte yapılan 21 ayrı operasyonda toplam 22 kg kubar halinde esrar uyuşturucu maddesi ile 2160 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucularla ilgili olarak toplam 18 kişi göz altına alındı bu kişiler hakkında işlem yapıldı. 
Bu operasyonların yapıldığı, uyuşturucuların ele geçirildiği kırsal alanlar, şu mahallelerin sınırları içinde yer aldı; Halkapınar, Gökçen, Çayırlı, Işıklı, Akçaşehir, Büyükkale, Kızılcaavlu, Topalak, Yamandere, Karatekke, Büyükkemerdere, Dallık köyleri oldu. 


Editör: Haber Merkezi