Değerli okurlarımız 2007 yılından beri alanında eğitim almış profesyonel  kadrolarımızla Tire ve çevresine Acil Yardım Hizmetlerini sunmaya çalışıyoruz.Ancak gün geçmiyor ki gittiğimiz bir vakada ‘Nerede Kaldınız’ sorusuyla karşılaşmayalım.

Öncelikle sizlere ambulansın mekaniğinden ve trafikteki haklarından kısaca bahsetmek istiyorum.Şuan da kullanmakta olduğumuz ambulanslarımız sizlerinde bildiği Ford Transittir.Bu araçlar  özel ambulans olarak üretilmiyor.Motoruna,kaportasına ekstra bir donanım yapılmıyor.Sadece dışına, gördüğünüz etiketler  ve tepe lambası, siren gibi,teşkilatlar yapılmaktadır.Yani bu araç bildiğiniz ford transittir.

Trafikte ki haklarımıza gelince,sizlerin aracı hangi haklara sahipse,ve hangi kurallara uyması gerekiyorsa ambulans da aynı haklara sahip ve aynı kurallara uymak zorunda.Şehir içinde hız sınırımız 55 km,şehir dışı 90 km,bölünmüş yollarda 110 km. Kırmızı ışıkta geçme hakkımız yok.Yani yeşil ışıkta geçen şahıs  durarak bize  geçme izni verirse geçebiliyoruz.Aksi halde kırmızı ışıkta geçerken karıştığımız bir kaza da suçlu olarak  işlem görüyoruz.Yani ambulans  olmanın hiçbir ayrıcalığı yok.Bizim tek zaman kazancımız yolu vaktinde açarak geçmemizi sağlayan sürücü ve yayalarımız.

Peki biz bu kurallara uyuyormuyuz? Hayır, sizlerde şahit oluyorsunuzdur hiçbir kurala uymuyoruz. Sadece dikkatimizi bir kat daha artırıyor,kontrollü ve gerektiği kadar hız yapıyor,kontrollü olarak kırmızı ışıklarda geçiyoruz.Eğer biz bu kurallara uyarsak işte o zaman ‘Nerede kaldınız’ diyen vatandaşı haklı buluruz.

Bu sebeple bizim şehir içinde olan bir vakaya bulunduğumuz noktadan ulaşımımız uzaklığına göre 3-6 dk. arasındadır.Evet acil durumlarda olay yerinde bekleyen vatandaş için zaman geçmiyor olabilir,ama emin olun siz orada beklerken bizler hızlı bir şekilde size doğru hareket halindeyizdir.

Bakınız değerli okurlarımız, araçlarımızı park ettiğimiz yerlere dikkat edelim, zira hatalı park edilen bir araç bize dakikalar kaybettirebiliyor. Seyir halinde iken ambulansa yol verelim,vaka için verdiğimiz adresi net ve anlaşılır olarak verelim, ve bakalım ambulans gerçekten geç mi gelecek? Biz sizler için zamanla yarışıyor, sizler için çırpınıyoruz.Çünkü sizin hayatınız bizim için gerçekten çok değerli.Sağlıcakla kalın.Allah’a emanet olun.

Saygılarımızla